BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPelosi'den Trump'a Birliğin Durumu konuşması daveti----

Pelosi'den Trump'a Birliğin Durumu konuşması daveti

Pelosi'den Trump'a Birliğin Durumu konuşması daveti
29 Ocak 2019 - 06:53 www.finansgundem.com

ABD'de hükümet ile Kongre arasındaki bütçe krizi nedeniyle Trump'ın Birliğin Durumu konuşması için erteleme kararı çıkmıştı. Hükümetin açılmasının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, 5 Şubat için Trump'ı konuşmaya davet etti

ABD Başkanı Donald Trump, 29 Ocak’ta yapmayı planladığı “Birliğin Durumu” konuşmasını hükümetin kapanması ve taraflar arasında bu sebeple yaşanan restleşme yüzünden ertelemişti. Hükümetin yeniden açılıp Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında sınır güvenliği konusunda müzakerelerin yeniden başlamasının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Trump’a konuşmayı 5 Şubat’ta yapması için davet mektubunu gönderdi.

Pelosi, Başkan Trump’a “Birliğin Durumu” konuşmasını yapması için daveti 3 Ocak günü iletmiş ancak 16 Ocak tarihli mektubunda hükümetin kapanması sebebiyle üst düzey güvenlik önlemlerinin alınamayacağını belirterek Trump’tan konuşma tarihini ertelemesi ya da konuşma metnini Temsilciler Meclisi’ne yazılı olarak iletmesi çağrısında bulunmuştu.

Nancy Pelosi’nin mektubuna önce “Birliğin Durumu konuşması zamanında, planlandığı gibi ve en önemlisi planlanan yerde yapılmazsa ülkemiz için bu çok üzücü olur” diye cevap veren Trump daha sonra konuşmayı ertelediğini duyurmuştu.

Hükümetin yeniden açılmasının hemen ardından ABD Başkanı Trump’ın “Birliğin Durumu” konuşması için yeni bir tarih belirlenmemişti. Pazartesi günü Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi beklenen davet mektubunu Beyaz Saray’a gönderdi. Pelosi mektubunda, Başkan Trump’la yaptığı görüşmede “Birliğin Durumu” konuşması için 5 Şubat tarihinin belirlendiğini yazdı.

ABD Başkanı Trump’ın 29 Ocak günü, yani hükümetin kapalı olduğu dönemde yapmayı planladığı “Birliğin Durumu” konuşması Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında tartışma konusu olmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)