BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPatriot hava savunma sistemleri Slovakya'ya naklediliyor----

Patriot hava savunma sistemleri Slovakya'ya naklediliyor

Patriot hava savunma sistemleri Slovakya'ya naklediliyor
20 Mart 2022 - 22:30 www.finansgundem.com

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi amacıyla Almanya ve Hollanda'nın sağladığı Patriot hava savunma sistemlerinin geçici olarak Slovakya'ya gönderildiğini açıkladı.

Bakan Nad, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Almanya ve Hollanda'ya ait Patriot hava savunma sistemlerinin Slovakya'ya naklinin devam ettiğini duyurdu. Hava savunma sisteminin Sliac kentindeki hava üssünde konuşlandırılacağını belirten Nad, bu kapsamda ülkede 2 bin 100 NATO askerinin görev yapacağını söyledi.

Nad, Patriot hava savunma sisteminin ülkenin halihazırda sahip olduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin yerini almayacağını, sadece ülkenin hava sahasının korumasını güçlendireceğini ifade etti.

S-300'leri Ukrayna'ya vermeye hazır

S-300'lerin yaşı, teknik durumu ve yetenekleri sebebiyle değiştirilmesinin planlandığını belirten Bakan, ülkesine başka bir hava savunma sistemi verilmesi durumunda halihazırda sahip olduğu S-300'leri Ukrayna'ya vermeye hazır olduğunu kaydetti.

ABD'den Polonya'ya Patriot desteği

Hollanda'dan, Slovakya'ya Patriot hava savunma sistemi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)