BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinParanın eski patronı fuhuştan yargılanıyor----

Paranın eski patronı fuhuştan yargılanıyor

Paranın eski patronı fuhuştan yargılanıyor
03 Şubat 2015 - 06:53 www.finansgundem.com

Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn fuhuş ve fuhuşa teşvik suçundan bugün hâkim karşısına çıkıyor

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, iş ilişkilerini kullanarak Fransa'da Paris ve Lille'de, ABD'de de Washington DC'de yapılan "seks partileri" için kadın pazarlamakla suçlanıyor.
 
Kahn daha önce Lille'deki söz konusu otelde "seks partilerine" katıldığını itiraf etmiş, ancak oradaki bazı kadınların "seks işçisi" olduğunu bilmediğini söylemişti. Davada Kahn'la birlikte 14 sanık bulunuyor.
 
BBCTürkçe'nin haberine göre, duruşmanın üç hafta sürmesi ve Strauss-Kahn'e ifade verme sırasının en erken 10 Şubat'ta gelmesi bekleniyor.
 
Fransa'da seks işçileriyle birlikte olmak yasaya aykırı değil ancak bir başkasına fuhuş imkanı sağlamak ya da şirket fonlarından bu amaçla ödeme yapmak aykırı.
 
10 yıl hapis ve 1.5 milyon Euro para cezası alabilir
 
Eski IMF Başkanı suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis ve 1,5 milyon Euro'ya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
Kahn 2011 yılında da ABD'de bir otel çalışanını taciz etmekle suçlanmış, bunun üzerine IMF'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.
 
Dört gün tutuklu kalan Kahn hakkındaki suçlama, daha sonra savcılar tarafından düşürülmüştü. Gerekçe olarak otel çalışanı Nafissatou Diallo'nun ifadelerindeki tutarsızlık ve geçmişi hakkında yalan söylemesi gösterilmişti.
 
Diallo daha sonra Kahn ile anlaşmaya varmış ve adli süreç kapanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)