BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParaguay yine faiz artırdı----

Paraguay yine faiz artırdı

Paraguay yine faiz artırdı
22 Aralık 2021 - 07:54 www.finansgundem.com

Paraguay, faiz oranını %5,25 ile iki yılın en yüksek seviyesine çıkardı

Latin Amerika ülkesi Paraguay beş yıl aradan sonra başladığı faiz artırımlarına devam ediyor. Paraguay Merkez Bankası, enflasyonun hala on yılın en yüksek hızında seyrederken, gösterge faiz oranını üst üste üçüncü ay 125 baz puan artırarak %5,25'e çıkardı.

Merkez bankası, web sitesinde yaptığı açıklamaya göre, artan gıda ve yakıt fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskıların, daha güçlü büyüme ve destekleyici para politikası nedeniyle ekonominin geneline yayılabileceği konusunda uyardı. Gösterge oranı şu anda Ocak 2019'dan bu yana en yüksek seviyesinde.

Latin Amerika'da haziran ayından bu yana, Brezilya, Meksika, Kolombiya, Peru, Şili, Uruguay ve hatta Paraguay'daki merkez bankaları Faiz oranlarını artırdı.

Pandemi devam ediyor ve kriz bölgenin uzun süredir devam eden düşük yatırım ve üretkenlik, işsizlik, eşitsizlik, kayıt dışılık ve yoksulluk gibi yapısal sorunlarını daha da kötüleştiriyor.

Rusya Merkez Bankası'ndan beklentilerin üzerinde faiz artışı

 

Meksika Merkez Bankası’ndan beklenmedik faiz artışı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)