BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPara politikalarına yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor----

Para politikalarına yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor

Para politikalarına yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor
22 Şubat 2023 - 11:15 www.finansgundem.com

Açıklanan veriler, para politikalarına yönelik belirsizliklerin sürmesine ve buna paralel piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor. Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 18,8760 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, en düşük 18,8297 ve en yüksek 18,9121 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,8682'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla 18,8760 'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 20,1180'den, sterlin/TL de yüzde 0,1 yükselişle 22,8720'den satılıyor.

Dün yüzde 0,3 artışla günü 104,2'den tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda 104,1'de bulunurken, euro/dolar paritesi de önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0660 seviyelerinde seyrediyor.

Analistler, dünya genelinde açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin karışık bir tablo ortaya koyması ile para politikalarına yönelik belirsizliklerin sürdüğünü belirterek, bu durumun yatırımcıların temkinli davranmasına neden olduğunu söyledi.

Para piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay faizleri 25 baz puan artıracağı ve yıl boyunca da indirim sürecine başlamayacağının fiyatlandığını aktaran analistler, bankanın bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının gelecek dönem beklentilerinin şekillenmesi açısından kritik olacağını kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde Almanya'da Ifo iş dünyası endeksinin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 104,7 seviyesinin direnç, 103,5'in destek konumunda olduğunu bildirdi.

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre Almanya'da yıllık enflasyon yüzde 8,7 ile beklentiler seviyesinde gerçekleşti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde," Dolar/TL paritesinde sınırlı yükseliş takip ediliyor. Yurt içinde Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı önem arz ediyor. TCMB'nin bu ay da değişikliğe gitmeyerek faiz oranını %9,00 seviyesinde korumasını bekliyoruz. Kasım ayı PPK karar metninde geçen "faiz indirim döngüsünün sona erdiği" ifadesiyle bekle-gör politikasının devamı beklenebilir. ABD tarafında ise dün PMI verileri takip edildi. Buna göre imalat ve hizmet PMI verileri beklentileri aştı. Hizmet PMI ise eşik değer olan 50'nin üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret etti. Bugün Fed toplantı tutanaklarında faizlere dair ipucu aranacak. Yurt içinde ise kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi takip edilecek." denildi.

Gedik Yatırım bülteninde,"Yurt içerisinde tarımsal girdi enflasyonu aralıkta aylık %0,72 artış kaydederken, yıllık artış ise %103,14 düzeyinde gerçekleşti. ABD tarafında öncü imalat PMI verisi şubatta 47,8 ile beklentileri aşsa da eşik değer olan 50 seviyesinin altındaki seyrini sürdürdü. ABD’de öncü hizmet PMI ise şubatta 50,2 ile eşik değer olan 50 seviyesinin üzerine çıkarak beklentileri aştı ve de pozitif bir görünüm sergiledi. Ülkede mevcut konut satışları ocakta 4 milyon satış ile beklentilerin hafif altında gerçekleşti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Bugün içerde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ABD’de ise FOMC Toplantı Tutanakları izlenecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 18,87’li seviyelerde yatay görünüm sergiliyor." denildi.

Altın yatırımcısının gözü Fed tutanaklarında

 

Fed tutanakları yatırımcıların odağında

 

Küresel tahvillerde çöküş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)