BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPara girişi bir haftada 10 katına çıktı----

Para girişi bir haftada 10 katına çıktı

Para girişi bir haftada 10 katına çıktı
13 Haziran 2014 - 18:31 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülke fonlarına 11 Haziran haftasında 3 milyar dolar giriş oldu. Geçen haftaya göre para girişi 10 katına çıktı

EPFR Global verilerine göre, 11 Haziran'da sona eren haftada, gelişmekte olan ülke hisse senedi ve bono piyasasına yatırım yapan fonlara yaklaşık 3 milyar dolar net para girişi gerçekleşti. 
 
10 KATINA ÇIKTI 
Fonlara para girişini izleyeren EPFR, gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına 2.2 milyar dolar giriş olduğunu belirtirken, yatırım bankası Barclays tarafından yayımlanan raporda bir önceki haftaya göre gelişmekte olan ülke hisse fonlarına girişin yaklaşık 10 kat arttığı belirtildi.
 
Gelişmekte olan ülkelerin bono/tahvil piyasasına yatırım yapan fonlara giriş ise bir önceki haftada kaydedilen 2 milyar dolardan yaklaşık 730 milyon dolara geriledi.
 
ENDİŞELERİN AZLIĞI ETKİLİ OLABİLİR 
Barclays raporunda, "Irak ile ilgili jeopolitik risklerin yoğunlaşmamaması halinde, hem Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasında attığı adımlar hem de gelişmekte olan ülke merkez bankalarının giderek daha ılımlı politka izlemeleri büyümeye hassas varlıklara, özellikle de hisse senetlerine, girişleri artırabilir" denildi. 
 
EPFR verilerine göre gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına net giriş yıl başından bu yana 27 milyar doları buldu. Geçen yılın tamamında söz konusu fonlardan 13 milyar dolar çıkış kaydedilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)