BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa Francis Ukrayna bayrağını öptü----

Papa Francis Ukrayna bayrağını öptü

Papa Francis Ukrayna bayrağını öptü
06 Nisan 2022 - 13:20 www.finansgundem.com

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis Çarşamba günü haftalık konuşmasında Buça'daki katliamı kınadı ve Ukrayna bayrağını öptü.

Savaş bölgesinden getirildiği belirtilen Ukrayna bayrağını öpen Papa Francis yaptığı açıklamada "Ukrayna'daki savaşta son gelen haberler rahatlama ve umut yerine vahşet getirdi. Buça'da yaşananlar katliamdır" ifadelerini kullandı.

Papa Francis "Sivillere, savunmasız kadınlara ve çocuklara karşı bile daha korkunç hale gelen bir vahşet. Onlar masum kanları akan ve cennete giden ve 'Bu savaşı durdurun! Silahlar sussun! Ölüm ve yıkım ekmeyi bırakın' diye yalvaran kurbanlardır" diye konuştu.

'Buça'dan bana bu bayrağı getirdiler'

Papa konuşmasının devamında "Dün, tam da Buça'dan bana bu bayrağı getirdiler. Savaştan, tam olarak şehit şehir Buça'dan geliyor" sözleriyle savaştan kaçan bir grup çocuğu yanına çağırdı.

Papa çocuklara çikolatalı Paskalya yumurtası hediye etmeden önce "Bu çocuklar güvenli bir ülkeye varmak için kaçmak zorunda kaldılar. Bu savaşın meyvesi. Onları ve Ukrayna halkını unutmayalım" dedi ve kendisine getirilen Ukrayna bayrağını öptü. Papa'nın bayrağı öpmesi ile salonda bulunan binlerce kişi ruhani lideri alkışladı. Papa'nın bu desteği tarihi bir an olarak yorumlandı.(Reuters)

Zelenskiy'den Papa'ya davet: 'Memnuniyetle karşılanacaktır!'

Papa Franciscus: Bu sadece sefalet eken bir savaş

Papa, Rusya Büyükelçiliğini ziyaret etti

Papa’dan Ukrayna-Rusya krizine karşı dua çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)