BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatPandemide hayat sigortası satışları yükseldi----

Pandemide hayat sigortası satışları yükseldi

Pandemide hayat sigortası satışları yükseldi
15 Ekim 2020 - 13:06 www.finansgundem.com

Son on yılda düşüş gösteren hayat sigortası poliçeleri pandemide yeniden yükselişe geçti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hayat sigortası poliçelerinin satışı, geçtiğimiz on yılda istikrarlı bir düşüş trendindeydi. Ancak şimdi Amerikalılar bahar aylarında korona virüse yakalanmaya başladıklarından bu yana, hayat sigortası satışlarında ciddi bir artış var.

Özellikle genç yetişkinler bahar aylarında daha fazla sigorta poliçesi satın almaya başladılar. Aynı dönemde korona virüs pandemisi nedeniyle binlerce Amerikalı hastalanıyor ve hayatlarını kaybediyordu.

Çevrimiçi hayat sigortası hizmeti sunan Policygenius’un CEO’su Jennifer Fitzgerald, pandemi “benzeri az görülür şekilde, finansal koruma fikrini ve ölüm gerçeğini tüketicilerin zihninde bir numaraya taşıdı” dedi.

Fitzgerald, Google’da “hayat sigortası” için yapılan arama trafiğinin, satış rakamları için iyi bir gösterge olduğunu söyledi ve bu rakamların Mart ve Mayıs aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, %50 artış gösterdiğini söyledi.

Bu artış, hayat sigortası poliçelerinin satışının son on yılda istikrarlı bir şekilde düşüş göstermesinin ardından yaşandı. Amerika’da yetişkinlerin yarısından fazlası, bu yıl hayat sigortası poliçesi sahibi olduğunu söyledi. Bu rakam, CNBC’ye göre on yıl önce %63 seviyesindeydi.

Çevrimiçi sigorta şirketi AccuQuote’un CEO’su Byron Udell, pandemi başlangıcından bu yana satışlarda %30 artış görüldüğünü söyledi ve satışlardaki artışın 11 Eylül saldırılarının ardından yaşanan “panik alımlarına” benzediğini ifade etti.

Udell, insanların kafa yapısını “şimdi daha iyi anlıyorum çünkü korona virüse yakalanabilir ve ölebilirim” diyerek tarif etti.

Satışlardaki yükseliş özellikle hayat sigortası poliçelerinde görüldü. Uzmanlar hayat sigortasının sektörün en basit ve en ulaşılabilir ürünü olduğunu söyledi. Bu seçenek korona virüs pandemisi nedeniyle gerçekleşen resesyonun ekonomik belirsizliği arttırmasının ardından daha da çekici hale geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)