BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'dan, ABD'nin 'endişe duyulan ülkeler' listesine tepki----

Pakistan'dan, ABD'nin 'endişe duyulan ülkeler' listesine tepki

Pakistan'dan, ABD'nin 'endişe duyulan ülkeler' listesine tepki
09 Aralık 2022 - 00:44 www.finansgundem.com

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ülkeyi 'dini özgürlüklere yönelik kısıtlamalarda hakkında özel endişe duyulan ülkeler' listesine alan Washington yönetimine tepki gösterdi.


Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, haftalık basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığınca Pakistan’ın "dini özgürlüklere yönelik kısıtlamalarda hakkında özel endişe duyulan ülkeler” listesine alınmasını "saha gerçeklerinden kopuk" olarak nitelendirdi.

Beluç, Washington yönetiminin kararını tek taraflı ve keyfi olarak değerlendirerek, Pakistan’ın bundan derin endişe ve hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Azınlıkların haklarının ve özgürlüklerinin anayasada korunduğunu vurgulayan Beluç, bunların çeşitli yasa, politika ve yönetim önlemleriyle güçlendirildiğine işaret etti.

Hindistan listeye dahil edilmiyor

Beluç, “dini özgürlükleri en çok ihlal eden Hindistan’ın” listeye bir kez daha dahil edilmemesi sebebiyle derin endişe ve hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.

Yeni Delhi’nin belirgin şekilde bu listeye dahil edilmemesine dikkati çeken Beluç, bu durumun oluşturulan listenin güvenilirliği ve şeffaflığı konusunda soru işaretlerine yol açtığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 2 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Pakistan ile birlikte 11 ülkeyi "dini özgürlüklere yönelik kısıtlamalarda hakkında özel endişe duyulan ülkeler” listesine eklediklerini söylemişti.

Rusya, ABD'nin darbe planını ifşa etti

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Pakistan'da hava kirliliği nedeniyle eğitime 3 gün ara

 

Rusya, Pakistan'a indirimli petrol sağlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)