BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPakistan Başbakanı, Diriliş Ertuğrul’u istedi----

Pakistan Başbakanı, Diriliş Ertuğrul’u istedi

Pakistan Başbakanı, Diriliş Ertuğrul’u istedi
04 Aralık 2019 - 19:31 www.finansgundem.com

Pakistan Başbakanı İmran Han, Diriliş Ertuğrul'un devlet televizyonu PTV'de yayınlanması için talimat verdi

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Türkiye-Pakistan arasındaki sıcak ilişkiler, televizyonlara da yansıyor. Pakistan Başbakanı İmran Han, Türk dizisi Diriliş Ertuğrul için özel direktif verdi. Başbakan İmran Han’ın Özel Danışmanı Iftikhar Durrani, sosyal medyadan bununla ilgili bir açıklama yaptı. Durrani, Twitter’da yaptığı açıklamada “Müslüman Kahramanları ve İslam tarihini yücelten Diriliş Ertuğrul için Başbakan İmran Han, Ertuğrul dizisi için devlet televizyonunu yönlendirdi” dedi. Pakistan’ın devlet televizyonu PTV’nin yakında Urduca olarak Diriliş Ertuğrul adlı diziyi yayınlamaya başlayacak.

KÜLTÜREL MİRASI TÜRKİYE’DE ARAYACAK

Durrani, “Başbakan, sosyal, kültürel ve dini normlarımızı korumak istediği için bu girişimi başlattık. İslam dünyasının kendi kültürel mirası ve değerleri var, ancak biz batılıları arıyoruz. Ertuğrul, genç nesiller arasında İslam tarihi anlayışını aydınlatabilir ve genişletebilir. Aynı zamanda Başbakan İmran Khan’ın İslamofobya’ya karşı koymak ve İslami değerler hakkındaki anlayışı geliştirmek için medya içeriğini paylaşma vizyonu var” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)