BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPahalılıkla birlikte hırsızlık arttı: Tuvalet kağıtlarına alarm!----

Pahalılıkla birlikte hırsızlık arttı: Tuvalet kağıtlarına alarm!

Pahalılıkla birlikte hırsızlık arttı: Tuvalet kağıtlarına alarm!
05 Ekim 2023 - 12:51 www.finansgundem.com

İngiltere'de fiyatların yükselmesiyle birlikte temel gıda ve temizlik malzemelerine yönelik hırsızlık olayları artarken, dünyaca ünlü bir süpermarket zinciri çözümü tuvalet kağıtlarına güvenlik etiketleri eklemekte buldu.


Süpermarketler zinciri Tesco, İngiltere’deki marketlerde hırsızlığın kontrolden çıkmasıyla birlikte, tuvalet rulolarına güvenlik alarmı görevini gören etiketler yapıştırdı.

Etiketler, hırsızlık oranının ülkedeki en yüksek seviyelerde olduğu güney Londra’daki Tesco Express’te, fiyatı 125 TL (3,75 £) olan dörtlü paket tuvalet kağıdı üzerinde görüldü.

Hırsızlar tuvalet kağıdını ödemeden marketten gizlice çıkarmaya çalıştığında etiketler alarmı çalıştırıyor. Bromley’deki mağazada ruloların parasını ödeyen bir müşteri, “Etiketlerin orada olduğunu ancak mağazadan çıktığımızda fark ettik ve alarmlar çalmaya başladı ki bu oldukça utanç vericiydi” şeklinde konuştu. Bromley ülkedeki en yüksek hırsızlık oranlarından birine sahip.

HER YIL SUÇ ORANI ARTIYOR

Londra Üniversitesi City’den kriminoloji profesörü Emmeline Taylor, suç çetelerinin sipariş üzerine alkol, bebek maması, şekerleme ve et için toplu olarak hırsızlık yaptığını söyledi.

İngiltere ve Galler’de polis tarafından geçtiğimiz yıl kaydedilen 342.343 hırsızlık suçu vardı; önceki 12 ayda bu sayı 275.076’ydı.

Mağazanın bulunduğu aynı suç kayıt alanının sınırında bulunan yakındaki Bromley South’ta, son istatistikler 1000 kişi başına 216 suç olduğunu ve %20’sinin hırsızlık olarak sınıflandırıldığını gösteriyor. Genel olarak mağaza hırsızlığı, Bromley ilçesinde bildirilen 2.200 suçla %8’ini oluşturuyor, bu oran bu yıl %10’a kadar çıktı.

Tuvalet kağıdı etiketleri, diğer eşyaların ekstra güvenlik önlemlerine tabi tutulmasının ardından geldi. (Sözcü)

Microsoft'a şok hırsızlık soruşturması

 

Rus polislerden 365 bin dolarlık Bitcoin hırsızlığı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Ekim 2023 18:18

    3 EKİMDE ENFLASYON AÇIKLANDI 4 EKİMDE 5 LİTRE PET ŞİŞE SU MARKETLERDE 12 TL DEN 13,50 YE YÜKSELDİ BELEDİYELER BU HAKSIZ ARTIŞI YAPAN MARKETLERİN RUHSATLARINI İPTAL ETMELİDİR