BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzyeğin pilot yetiştirecek----

Özyeğin pilot yetiştirecek

Özyeğin pilot yetiştirecek
17 Temmuz 2014 - 04:28 www.finansgundem.com

Özyeğin Üniversitesi'ne 6 yılda 500 milyon TL yatıran Fiba Holding patronu Hüsnü Özyeğin, şimdi de Türkiye'nin pilot ihtiyacı için kolları sıvadı

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin, 7’nci ders yılı için öğrenci almaya başladıkları Özyeğin Üniversitesi için şu ana kadar 500 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Hülya Güler'in Hürriyet'te yer alan haberinde, üniversitenin bütçe açısından henüz artıya geçmediğini kaydeden Hüsnü Özyeğin, “Şu ana kadar gelirde artıya geçmiş değiliz. Sadece okul ücreti ve yurt geliri elde ediyoruz. 1832 kişilik yurt kapasitemiz var. 2-3 yıla kadar üniversite bütçesinin kendi kendini döndürür hale gelebileceğini düşünüyorum” dedi. Özyeğin, şu anda toplamda 4 bin öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, “Bu rakam bu yıl alınacak 1500 yeni öğrenciyle 5 bin 500’e çıkacak. Yani nüfusumuz 5 bin 500’ü aşacak. Giderek büyüyen bir üniversite oluyoruz” diye konuştu. 

Özyeğin Üniversite’sinin Pilot Eğitim Lisans Programı Bröve töreninde Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan  Özyeğin, okul olarak 6 yılda önemli aşama kaydettiklerinin altını çizdi. 

HER YIL 60 ÖĞRENCİ

Özyeğin Üniversitesi’nde ‘Pilot Eğitimi Lisans Programı’ ile havacılık sektörüne güçlü bir giriş yaptıklarını da ifade eden Özyeğin, teorik ve uygulamalı kapsamlı eğitimlerle sektöre nitelikli pilotlar yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Özyeğin, şunları söyledi: “Türkiye sivil havacılık alanında geçen yıl yüzde 16’lık büyüdü. Türkiye havayolu işletmelerinde 4 bin yerli, 800 yabancı pilot çalışıyor. Artan pilot ihtiyacının yılda yaklaşık 500-600 olduğu öngörülüyor. Dolayısıyla mezun olan öğrencilerimizin işi hazır. Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda 42 öğrencimiz var. Bu yıl 60 öğrenci daha alacağız. 4 yıllık pilot eğitim programının yıllık ücreti 57 bin TL. Bunun içinde 10 bin Euro’yu uçuş eğitimi için ödüyoruz. Pilotlarımız mezun olduklarında tüm havayollarında pilot olarak göreve başlamak için gerekli uçuş süresini tamamlamış oluyarlar.”

Yabancı hoca akını

ÖZYEĞİN şöyle devam etti: “Gelişen ekonomilere olan ilgi o kadar arttı ki, şimdi artık ‘expat’lar (yurtdışında çalışan profesyonel yönetici) kadar uluslararası üniversite hocaları da Türkiye gibi ülkelerde çalışmayı istiyor” dedi. Geçen yıl sadece Özyeğin Üniversitesi’nde çalışmak üzere 90 yabancı hocanın başvuru yaptığını kaydeden Özyeğin, “Biz 8-9 hocayla birlikte çalışmaya karar verdik” diye konuştu.



Öğrenci kadar hoca yetiştirilmeli

KENDİSİNİN Harvard Üniversitesi İşletme Bölümü, oğlu Murat Özyeğin’nin Harvard’da ve kızı Ayşe Can Özyeğin’in de Stanford’da danışma kurulu üyesi olduğunu kaydeden Hüsnü Özyeğin, şunları anlattı: “Türkiye’de henüz üniversiteleşme oranının yeterli olmadığını düşünüyorum. Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri daha fazla hoca yetiştirmeye odaklanmalı. Çünkü hoca sayımız yetersiz. Üniversiteler uluslararası nitelik kazanmak için hem yabancı öğrenci hem de yabancı hoca kapasitesinde belli bir seviyeyi yakalamalı.”

Her mezuna kitap yazıyorlar

ÖZYEĞİN Üniversitesi’nin her yıl mezunlarını anlatan bir kitap bastığını da kaydeden Hüsnü Özyeğin, şunları anlattı: “Bu kitapta her bir öğrencinin iş ve akademik geçmişini anlatıyoruz. Böylece mezunlarımız işe girerken bu kitabı gösterebiliyor. Öğernicilerimle ilişkimiz okul bittikten sonra da devam ediyor. Hepsinin mutlaka bir işe yerleşmesi konusunda özel çaba gösteriyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)