BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖztrak: Merkez Bankası’nın kasası boşaldı----

Öztrak: Merkez Bankası’nın kasası boşaldı

Öztrak: Merkez Bankası’nın kasası boşaldı
01 Kasım 2020 - 09:29 www.finansgundem.com

Merkez Bankası para politikasını sürekli eleştiren CHP’li Faik Öztrak, rezervlerin eksi bakiye verdiğini ve gelecek yıl faize ödenecek tutarın 180 milyar liraya çıkacağını söyledi

Döviz kurlarındaki hareketten sonra gözler Merkez Bankası (MB)yönetimine çevrildi. Faiz artırmadığı için eleştirilen Merkez Bankası yönetimi enflasyon hedefini artırdı. Dövizdeki yükseliş de devam etti.

Parasal sıkılaştırma ile döviz kontrol etmeye çalışan Merkez Bankası attığı her adım piyasada karşılık bulamadı. Uzun süredir Merkez Bankası politikalarının eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası rezervlerinin eksi bakiye verdiğini ve gelecek yıl faize ödenecek tutarın 180 milyar liraya çıkacağını söyledi.

Öztrak Sözcü'ye yaptığı açıklamada, MB'nin swap (takas) hariç net rezervlerinin eksi 48.7 milyar dolar olduğunu belirterek, “Türkiye dolar basmıyor. O nedenle döviz satarak döviz kuru ancak bir yere kadar tutulabiliyor” dedi. “Türkiye 500 puanı aşan risk sigorta primiyle, kendi ligindeki en yakın rakibi Güney Afrika'yı neredeyse ikiye katlamış durumda” diyen Öztrak, “Dışarıdan ancak tefeci faiziyle borçlanabiliyor. Almanya'da 10 yıllık tahvil faizleri negatifken, ABD 10 yıllık tahvil faizi binde 7 iken, birkaç yıl önce ekonomisi iflas noktasına gelen Yunanistan bile 10 yıl vadeyle borçlanmasını sıfıra yakın faizle yaparken, bizde 5 yıl vadeli borcu dışarıdan ancak yüzde 6.4 faiz vererek bulabildiler” diye konuştu.

TCMB faizlere dokunmadı

 

Merkez Bankası, sürpriz PPK'nin özetini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)