BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOzon tabakasındaki delik kapandı----

Ozon tabakasındaki delik kapandı

Ozon tabakasındaki delik kapandı
25 Nisan 2020 - 14:04 www.finansgundem.com

Atmosferde eşine az rastlanır bir olay yaşandı ve ozon tabakasındaki en büyük delik kapandı

Geçtiğimiz ay ozon tabakasında tam Kuzey Kutup Dairesinin üstünde büyük bir delik tespit edilmişti. Bilim insanları şimdi o deliğin kapandığını açıkladı. Tabi akıllara hemen "Acaba koronavirüs salgınıyla alakalı olabilir mi?" sorusu geldi. Bilim insanları bu sorunun cevabını verdi. Atmosferde eşine az rastlanır bir olay yaşandı ve ozon tabakasındaki en büyük delik kapandı. Kopernik Atmosfer Gözlem Servisi bunu görselleriyle açıkladı.
Geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkan devasa delik, bilim insanlarını fazlasıyla korkutmuştu. Deliğin Güney Yarım küreye kadar genişlemesi dünya için risk denmişti. Ancak bu gelişme yüzleri güldürdü. Deliğin 1 ayda şaşırtıcı şekilde kapanması korkulanın da önüne geçmiş oldu.
Milyonların eve kapanması, trafik, sanayinin durması sonrası akıllara bu soru geldi. Ancak bilim insanları gelişmenin koronavirüsle bir ilgisinin olmadığını belirtti. Deliğin kapanması stratosfer tabakasında meydana gelen ısınmaya bağlandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.25 Nisan 2020 15:02

    İNSANLAR GİBİ DÜNYAMIZIN DA GÜCÜNÜ KORUMAK İÇİN ARINMAYA/TEMİZLENMEYE İHTİYACI OLABİLİR HER AYIN SON CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ HAVA/DENİZ KARA MOTORLU TAŞITLAR ÇALISTIRILMAMALI DÜNYAMIZIN KENDİSİNİ TEMİZLEMESİNE ZAMAN/FIRSAT TANINMALIDIR