BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzlü: Maske takmak insanlara saygımızın göstergesidir----

Özlü: Maske takmak insanlara saygımızın göstergesidir

Özlü: Maske takmak insanlara saygımızın göstergesidir
09 Haziran 2020 - 21:32 www.finansgundem.com

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü "Maske ile ağzımızı kapatmak: “ağzımdan saçacağım damlacıklarla sizi enfekte etmeyeceğim, virüse kapıyı kapadım, benimle iken rahat olabilirsin” demektir. İnsanlara saygımızın göstergesidir" dedi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından maske kullanımı konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Özlü, paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

* Maske ile ağzımızı kapatmak: “ağzımdan saçacağım damlacıklarla sizi enfekte etmeyeceğim, virüse kapıyı kapadım, benimle iken rahat olabilirsin” demektir. İnsanlara saygımızın göstergesidir.

* Maske takmamak veya maskeyi çenemizin altına indirmek ise: “tükürüğümle sizin enfekte olmanıza; benim yüzümden hastalanmanıza, ölmenize aldırmıyorum; sizi ve hayatınızı önemsemiyorum; benim için saygıdeğer değilsiniz” anlamına geliyor, maalesef.

* Maskeyle burnumuzu kapatmak “başkalarının saçtığı virüsten kendimizi korumak” içindir. Maskeyi burnumuzun altına indirmek ise: “başkalarının saçtığı damlacıklara, virüse kapıyı açık bırakmak” anlamına gelir. Bu durumda her soluk alışımız virüse bir davetiyedir.

* Maskeyle ağız ve burnumuzu kapatmak ise: “kendisiyle ve çevresiyle barışık olmak; özümüze ve başkalarına saygı duymak”tır. Yani: “ne ben sana tüküreyim; ne de sen sana tükür!”

Bakan Koca korona virüse ilişkin son verileri açıkladı

Erdoğan'dan 65 yaş üstü açıklaması: Dışarı çıkabilecekler

İngiltere'de gerçek ölüm sayısının 50 bini aştığı iddia edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)