BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOYAK'ın satın alma iştahı kabardı----

OYAK'ın satın alma iştahı kabardı

OYAK'ın satın alma iştahı kabardı
12 Kasım 2013 - 12:55 www.finansgundem.com

OYAK Girişim Danışmanlığı Genel Müdürü Orhun, yurtiçi ve yurtdışında satın almaların devam edeceğini söyledi

Avusturya merkezli kimya şirketi Chemson AG'nin hisselerinin tamamını satın alan OYAK, gözünü yeni şirketlere dikti.
Yüz Yüze programında CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan OYAK Girişim Danışmanlığı Genel Müdürü Burak Orhun, yurtiçi ve yurtdışında satın almaların devam edeceğini söyledi.
Orhun, "Oyak için Avrupa, Kuzey Amerika gibi lokasyonlar öne çıkıyor. Ama bunun yanında daha Uzakdoğu'da neden olmasın. Umuyoruz yine aynı büyüklükte şirketlerini bünyemize katarız. Önem verdiğimiz sektörlerde sanayi, altyapı, üretim, enerjideki şirketlere bakacağız. Yurtiçinde de bakıyoruz. " dedi.
Chemson satın almasını kendi özkaynaklarıyla yaptıklarını söyleyen Orhun, Chemson'la birlikte kimya grubunun cirosunu ikiye katlayarak 400-500 milyon Euro'luk ciroya ulaştığını ifade etti.
KAPIMIZI ÇALANLAR OLUYOR AMA...
OYAK'ın şu aşamada küçülmeyi düşünmediğini belirten Orhun şöyle devam etti: "Bizim kapımızı da çalanlar oluyor. Bu şirketten çıkarız diye bir düşüncemiz yok. Belirli bir zaman aralığı yok. Gelenleri de dinliyoruz ama küçülme gündemde değil. Bir şirket emeklilik fonu olarak getiri beklentilerimizi karşılamıyorsa, sürdürülebilir olmadığını düşünüyorsak oradan çıkabiliriz. Portföyümüzden memnunuz, genişleterek büyüyeceğiz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)