BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖSYM'den üniversite adaylarına uyarı!----

ÖSYM'den üniversite adaylarına uyarı!

ÖSYM'den üniversite adaylarına uyarı!
17 Haziran 2016 - 10:51 www.finansgundem.com

ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sisteminden alınarak Aday İşlemleri Sistemine kaydedilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

ÖSYM, 2016-ÖSYS adaylarının diploma notu bilgilerinin e-Okul'dan  edinilmesi, adaylar tarafından kontrolü ve okul işlemleri sisteminin açılmasına  ilişkin duyuru yayımladı.

Buna göre, 2016-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve  sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanını  (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı  yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde ÖSYM tarafından MEB e-Okul  Sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedildi.

Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul  sisteminden alınacak. Bu sisteme KKTC okulları dahil olmayacak.

2016-ÖSYS'ye başvuran adayların e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim  bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla 20 Haziran itibarıyla,  "https://kkis.osym.gov.tr" internet adresinden ilgili  okullara,"https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden de adaylara açıldı.

Adaylar, 20-24 Haziran arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri  için kendi okullarına başvuru yapacak.

Okul birinciliğine ilişkin itirazların da okul müdürlüklerine  yapılması gerekecek. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar  için okul müdürlükleri, e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en  geç 24 Haziran mesai saati bitimine kadar sağlayacak.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan  ÖSYM'ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.

Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, ÖSYM tarafından eğitim  bilgisi MEB e-Okul sisteminden 25 Haziran'da ikinci kez elektronik ortamda  alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 25  Haziran mesai bitimine kadar MEB e-Okul'a bildirilmesi gerekiyor. Adaylar, MEB  e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 26 Haziran'dan itibaren  "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek.

Duyuruda, "https://kkis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgilerinin,  "https://bmis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgileri ile aynı olduğu belirtilerek,  "https://kkis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul  müdürlüklerinin bu bilgilerini, ÖSYM'nin çağrı merkezinden öğrenebileceği  kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)