BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖSYM adayları böyle izlenecek----

ÖSYM adayları böyle izlenecek

ÖSYM adayları böyle izlenecek
16 Mart 2013 - 15:59 www.finansgundem.com

ÖSYM sınavlarda güvenliği sağlamak için son yıllarda artırdığı önlelere bir de bu eklendi

ÖSYM, ''adil ve güvenli bir sınav sistemi'' oluşturmak için aldığı önlemlere ekleyeceği kameralı güvenlik sistemiyle sınav salonlarında yaşananları kayıt altına alacak.
Sınav kurallarının ihlal edilmesini engellemek amacıyla geçen yıl başlatılan projeyle rastgele seçilen 28 bin 600 salona kamera yerleştirildi. ÖSYM, dijital saat görünümlü kameraları ilk kez 24 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kullanacak.
Sadece sınav esnasında kayıt yapacak kameraların görüntüleri, sınavın ardından ÖSYM'de oluşturulan komisyonca tek tek izlenecek. Kural ihlali yaptığı tespit edilenler ÖSYM Yönetim Kurulu'na sunulacak. Kurallara uymadığı kanaatine varılan adayların sınavları geçersiz sayılacak.
ADAYLARA SALONDA KAMERA OLDUĞU BİLDİRİLECEK
Görüntülü tedbire ilişkin adaylara önceden bilgi verilecek. Dağıtılan soru kitapçıklarında ''Bulunduğunuz salon kamerayla izlenmektedir'' uyarısı yer alacak. Uygulama 2013 yılında artırılarak devam edecek.
Adayların sınav boyunca uyması gereken kurallar ÖSYM'nin hazırladığı kamu spotlarıyla hatırlatıldı ve sınav salonlarının kamerayla takip edildiği bu spotlarda da belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)