BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOsman Baydemir İstanbul'da gözaltına alındı----

Osman Baydemir İstanbul'da gözaltına alındı

Osman Baydemir İstanbul'da gözaltına alındı
12 Kasım 2017 - 18:55 www.finansgundem.com

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekilli Osman Baydemir, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gözaltına alındı

Osman Baydemir Hamburg’tan, THY’nin TK-1662 sefer sayılı uçağıyla saat 16.45’te Atatürk Havalimanı VIP salonuna geldi. Baydemir, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle havalimanı polisince gözaltına alınarak Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü.

Osman Baydemir, burada alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Urfa’nın Birecik ilçesinde Nevruz kutlamasında yaptığı konuşma nedeniyle, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan davanın 9 Kasım’da görülen duruşmasında, ifadesi alınmak üzere Baydemir hakkında "yakalama kararı" çıkarılmıştı.

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

1 Ocak 1971 senesinde dünyaya gelen Osman Baydemir aslen Diyarbakırlıdır. 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Halkların Demokratik Partisi mensubu Kürt kökenli siyasetçisidir.

3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Mayıs 2003-Aralık 2003 tarihleri arasında ABD'de İngilizce dil eğitimi aldı. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra, Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık Baydemir daha sonra siyasete atılmıştır. HDP Şanlıurfa milletvekili olan Osman Baydemir (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)