BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS TerminalleriOrtak ATM'de bireysel muafiyet----

Ortak ATM'de bireysel muafiyet

Ortak ATM'de bireysel muafiyet
06 Mayıs 2013 - 11:57 www.finansgundem.com

ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü’ne bireysel muafiyet tanındı

Rekabet Kurulu, bankaların sahip oldukları ATM ağlarının diğer banka müşterilerinin banka kartı aracılığıyla nakit çekim ve bakiye sorma hizmetlerine açılması amacıyla yapılan ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü’ne bireysel muafiyet tanıdı.
Rekabet Kurulu’nun 6 Mayıs tarihli kararları açıklandı. Buna göre, ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü’ne süresiz olarak bireysel muafiyet tanınması talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda, ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü’nün, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi kapsamında olduğuna ve bununla birlikte bildirim konusu protokole, 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde sayılan şartların tamamını karşılaması nedeniyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.
EKO HİPERMARKETÇİLİK’İN İSMAR’A DEVRİNE İZİN
Kurul, Eko Hipermarketçilik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.’nin gerçek kişilere ait tüm hisselerinin İsmar Marketler Zinciri Gıda ve Tüketim Malları San. ve Tic. A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verirken, Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. ile Roche Müstahzarları San. A.Ş. arasında imzalanan “Tanıtım Sözleşmesi”ne 4054 sayılı Kanun’un 8. maddesi uyarınca menfi tespit belgesi verilmesine de karar verdi.
Kurul, yine HSS Otomotiv ve Lastik Sanayi A.Ş.’nin gerçek kişilere ait tüm hisselerinin TrelleborgVibracoustic GmbH tarafından kurulan Vibracoustic Blacktech GmbH’ye devredilmesi ve karşılığında bu şirketin yüzde 49.91 oranında hissesinin devralınması suretiyle ortak girişim oluşturulması işlemine izin verdi.
Ayrıca, Cargill Inc., ConAgra Foods Inc. ve CHS Inc. tarafından Ardent Mills S.a.r.l. ticaret unvanlı ortak girişim kurulması işlemine izin veren Kurul, Clariant AG'nin tekstil kimyasalları, özel kağıt ürünler ve emülsiyon faaliyetlerinin SKCP Fund Management, LLC tarafından devralınması işlemine de izin verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)