BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrduyu desteklemezseniz...----

Orduyu desteklemezseniz...

Orduyu desteklemezseniz...
20 Ağustos 2013 - 12:23 www.finansgundem.com

New York Times’a konuşan İsrailli bir yetkili, Netanyahu’nun Mısır planını anlattı...

New York Times’a konuşan İsrail li bir yetkili, Netanyahu’nun Mısır planını anlattı: İsrailli diplomatlar güvenlik endişesi nedeniyle Batı’da lobi yapacak, “Orduyu destekleyin, demokrasiyi sonra düşünün. Yoksa kaos çıkacak” mesajı verecek.
Mısır’da darbe sonrası güvenlik krizinden endişe duyan İsrail’in, Batılı başkentlerde ‘Sisi kampanyası’ yapacağı öne sürüldü. New York Times’a konuşan üst düzey bir diplomat, Washington, Londra, Paris, Berlin, Brüksel ve diğer yerlerdeki büyükelçilerin bu hafta bulundukları ülkelerin dışışleri bakanlarına, Mısır ordusunu kanlı müdahalelere rağmen desteklemeleri için lobi yapacağını söyledi.
‘SORUN ÇOK ACİL’
Akşam'da yer alan habere göre; Yetkili, İsrail’deki diplomatlara da “Kahire’de daha fazla kaosu önlemek için ordunun tek umut olduğu” yönünde baskı yapılacağını aktardı. “Mısır’ın önemi göz önünde bulundurulduğunda, istikrar ve güvenliğin demokrasi ve insan haklarından önce geldiği” mesajının verileceğini söyleyen yetkili, “Belirli ülkelerin, bizim görüşümüzü anlaması önemli. Fikrimizi bu hafta, etkili ülkelerle paylaşacağız” dedi.
‘YA ORDU YA ANARŞİ'
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ‘konuşma yasağı’ nedeniyle adını vermeyen yetkili, “Kilit aktör ve ülkelerle konuşup, ‘Gördüklerinizi beğenmeyebilirsiniz ama alternatif ne?’ diye sorarak fikrimizi anlatıyoruz. Prensiplerde ısrar ederseniz, Mısır’ı bedeli ne olursa olsun rayına oturtma gereğini gözden kaçırırsınız” dedi.
Yetkili, “Kurtarabildiğinizi kurtarın, demokrasi ve özgürlüğü sonra ele alın. Şu an seçenekler ya ordu ya da anarşi” dedi. Haberde, İsrail’in Washington Elçisi Michael Oren’in de ABD’nin Mısır’a 1.5 milyar dolarlık yardımı sürdürmesi için “güçlü lobi” yaptığı belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malkoçoğlu20 Ağustos 2013 18:44

    Demekki Türkiye Başbakanının "Mısır darbesinin arkasında İsrail var" sözü doğru. Bu haberdeki İsrailli yetkili TOSUNCUK lar Başbakanın sözünü kendi sözleri ile doğruluyorlar.

  • Müstemleke Devletler20 Ağustos 2013 13:42

    Mursi Abd desteğiyle geldi buna karşılık Sisi İsrail desteğiyle Abd destekli Mursiyi mi darbeyle indirdi. Yani sahnede stratejik müttefik Abd-İsrail farklı liderleri mi destekliyor. Yani bunlar birbiriyle savaş içinde öyle mi buna mı inanmamız bekleniyor. Abd kuklası Mursiye karşı İsrail Sisi'yi destekliyor. Hadi inanın buna da inanın!!

  • Yılmaz20 Ağustos 2013 13:33

    İsrail, kendi mesleğini icra ediyor. Başka ne yapabilir ki?

  • Mısırsever20 Ağustos 2013 12:49

    Demek istiyorki ya darbeyi desteklersiniz yada biz orada anarşi çıkarırız (en iyi bildiğimiz şey) Mısır ne size ne de bize yar olur.