BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOperasyon neden planlanandan uzun sürdü----

Operasyon neden planlanandan uzun sürdü

Operasyon neden planlanandan uzun sürdü
22 Şubat 2015 - 15:58 www.finansgundem.com

Şah Fırat operasyonunun planlanan süreden uzun sürmesinin nedeninin terör örgütü IŞİD’in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı bildirildi.

Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki askerlerin tahliyesinin yapıldığı Şah Fırat operasyonunun planlanan süreden uzun sürmesinin nedeninin terör örgütü IŞİD’in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı bildirildi.

YOLLAR TAHRİP EDİLDİ
İlk etapta 3 saat içerisinde bitmesi hedeflenen operasyonun başlatılması ardından harekete geçen askeri konvoyun geçiş yollarının IŞİD militanları tarafından patlayıcılar ile tahrip edilerek geçişin engellenmek istendiği ortaya çıktı. Sınırı geçen birliklerin 35 kilometre uzaklıkta olan ve paletli araçların hız yapamaması nedeniyle ortalama 1 saatte ulaşılması hedeflenen bölgeye yaklaşıldıkça, yolların tahrip edildiği belirlendi. 

Asfalt yolların yanı sıra toprak olan tali yolların da aynı şekilde tahrip edildiği belirlenince konvoyun en önünde bulunan tankların önünde bıçak adı verilen küreme parçası ile yollar geçişe uygun hale getirildi ve gece yarısı türbeye ulaşılabildi. 

Geçiş sırasındaki gecikmenin yolların tahrip olmasından kaynaklandığı, bu aksiliğin yaşanmaması halinde ise operasyonun en fazla 3 saat içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği de bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)