BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOPEC içinde çatlaklar beliriyor ----

OPEC içinde çatlaklar beliriyor

OPEC içinde çatlaklar beliriyor
02 Aralık 2013 - 08:12 www.finansgundem.com

Irak'taki petrol ihracatı ve İran'a olan ambargonun zayıflaması OPEC'te soruna neden oldu

Irak'ın petrol ihracatının sekteye uğraması halinde buna sigorta olarak hangi üyenin üretimini artıracağı ya da İran'ın yeninden petrol piyasalarına dönmesi halinde bunun  hangi üyenin üretimini etkileyeceğine yönelik tartışmalar OPEC içinde gerilime ve çatlaklara neden oluyor.
OPEC'in Çarşamba günü Viyana'da yapılacak olan toplantısında bir üretim kesintisi beklenmiyor. OPEC üyeleri günlük üretim miktarlarını 2011 Aralık ayından bu yana 30 milyon varilde tutuyor.

Görüşmelere yakın kaynaklar OPEC'in önümüzdeki yıl OPEC petrolüne yönelik günlük talebin bu yıla göre 300 bin varil gerilemesini beklediğini ve buna bağlı olarak bazı üreticilerin üretim kesintisi için bastırmaya başladığını ifade ediyor.
Bir OPEC  yetkilisi üyelerin üretim kesintisi konusunda önümüzdeki yılın ilk yarısında karar vereceğini ve kısa vadede global arzın fiyatları aşağı çekecek seviyelere gelmesi riski olduğunu belirtiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)