BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOns altında tutunma çabası sürüyor----

Ons altında tutunma çabası sürüyor

Ons altında tutunma çabası sürüyor
28 Ekim 2021 - 11:33 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 555 lira seviyesinden, çeyrek altın 908 lira, Cumhuriyet altını 3.702 liradan satıldı

FINANSGUNDEM.COM

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 555 lira seviyesinde işlem gördü

Dün dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 548,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,1 üzerinde 554,5 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 908 lira, Cumhuriyet altını da 3.702 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 1.802 dolardan alıcı buldu.

A1 Yatırım teknik analizinde, “Önceki iki günde yaşanan geri çekilme sonrasında satışlar karşılanırken Ons/Altın’da tekrar yükseliş denemeleri görüyoruz. Orta vade açısından oluşum potansiyelini yüksek bulduğumuz TOBO formasyon görünümü geçerliliği korurken, kısa vade de etkili olan yükseliş kanal desteğinin de üzerinde hareketler sürüyor. 1785$ desteğinin üzerinde karşılanan satışlar sonrasında yaşanacak yükselişlerde 1813 ve 1826$ seviyeleri kısa vadeli ilk direnç noktaları olarak takip edilebilir” denilirken, gram altında ise, “Geri çekilmenin trend desteğinin üzerinde karşılandığı görülüyor. Son haftalarda başlayan güçlü yükseliş sonrasında ana trendde bir bozulma görmüyoruz. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım (direnç) seviyelerinde olması ve bazı göstergelerde yaşanan negatif uyumsuzluk gevşeme eğiliminin sürebileceği gösteriyor. Trend desteği konumunda olan 548 seviyesinin üzerinde trendde biz bozulma beklenmemeli. Ancak bu desteği kırılması kısa vadeli bir düzeltme hareketinin hızlanmasına neden olacaktır” denildi.

Gedik Yatırım teknik analizinde, “Ons altında 1800$ çevresinde tutunma çabası sürüyor. Piyasalarda küresel ekonominin toparlanmakta sekteye uğrayabilme ihtimali altını desteklerken, diğer yandan Fed'in gelecek haftaki toplantısında varlık alımı konusunda bir sinyal gelebilir endişesi de altını baskılıyor. Dolayısıyla altında hala net bir yönden bahsedilemiyor ve kararsızlık devam ediyor. Bugün Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı var. ECB için kararda bir sürpriz beklenmiyor. Ancak, enflasyonist endişeler, tedarik sıkıntıları ve enerji krizi karşısında ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması ve vereceği mesajlar, altının seyri açısından önemli olabilir. Ayrıca ABD'de 3.çeyrek ilk okuma GSYIH verisi izlenecek. Ons altın için 1808$ - 1817$ - 1829$ direnç noktaları olurken, 1792$ - 1782$ - 1771$ destek noktaları olarak izleniyor diye belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)