BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÖnce bölgesel ardından küresel merkez----

Önce bölgesel ardından küresel merkez

Önce bölgesel ardından küresel merkez
20 Mart 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz İstanbul Finans Merkeziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''İstanbul'un öncelikle bölgesel, nihai olarak küresel finans merkezi haline gelmesini arzu ediyoruz'' dedi.
Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı'nda, Londra'nın Finans Merkezi'nden sorumlu Temsilcisi Alderman Roger Gifford ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görüşmenin başında, Türkiye'nin yükselen ekonomik bir güç olduğunu belirten Yılmaz, finans sektörüne özel önem verdiklerini ve bu nedenle İstanbul Finans Merkezi (İFM) Strateji ve Eylem Planı'nı hazırladıklarını bildirdi.
Yılmaz, İstanbul'un öncelikle bölgesel, nihai olarak küresel Finans merkezi haline gelmesini arzu ettiklerine dikkati çekerek, ''Finans Merkezleri birbirleriyle entegre yapıdalar ve Londra bu konuda tüm dünya ile güçlü bağlantıları olan bir merkez. Sizin IFM'ye katkınızın değerli olacağını düşünüyoruz ve hem Türkiye hem İstanbul için bu katkınızın değerli olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
Gifford da, Türkiye'nin büyük fırsatlara sahip bir ülke olduğun belirterek, ''İstikrarlı bir hükümet, mükemmel ticari denge ve bölge ülkeleriyle iyi ilişkileriniz bulunuyor'' dedi.
İFM Projesi'nde Türkiye'ye yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirten Gifford, ''Hukuk, vergi, kurumsal yönetim, işlem platformları gibi alanlarda Londra tecrübesini sizlerle paylaşmak isteriz. Bu çalışmalar için daha resmi bir yapı, bir çalışma grubu kurulması faydalı olacaktır'' ifadesini kullandı.
Toplantı basına kapalı devam etti.
Kamu-özel ortaklığı yatırımlarla ilgili görüş alışverişi
Bakan Yılmaz daha sonra da, İspanya'nın Ticaret'ten Sorumlu Devlet Sekreteri Jaime Garcia Legaz Ponce ile görüştü.
İspanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Yılmaz, özellikle yürütülen yeni kalkınma planı ile ilgili çalışmaların gündemlerinde olacağını bildirdi.
Yılmaz, AB'de 22'inci faslın açılmasının söz konusu olduğunu dile getirerek, iki ülkenin makroekonomik politikalarını geliştirme perspektiflerini ele alacaklarını, kamu özel ortaklığı modeli yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)