BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmuz ağrısı karaciğer kanserine işaret ediyor olabilir----

Omuz ağrısı karaciğer kanserine işaret ediyor olabilir

Omuz ağrısı karaciğer kanserine işaret ediyor olabilir
18 Mart 2021 - 11:35 www.finansgundem.com

İngiliz Express internet sitesi, karaciğer kanseri olan bir kişide görülen erken belirtilere ilişkin bir rapor yayınladı. Karaciğer kanseri genellikle semptomları ileri dönemlere kadar görülmeyen bir hastalık olarak kabul ediliyor

Express, Amerikan Kanser Derneği'ne göre karın ağrısı şikayetinin bilinen en yaygın semptom olmakla birlikte, buna sağ kürek kemiği yakınındaki ağrının da eşlik edebileceğini bildirdi. Ayrıca tümörün beyne ağrının aslında karaciğerden geldiği halde omuzdan geldiğini söyleyerek sinirlerin tahriş olmasına yol açabileceğini aktardı.

Habere göre hasta genellikle sağ omuzda ağrı hissediyor. Ancak ağrı her iki tarafta da ortaya çıkabiliyor ve arkaya (sırta) doğru uzanabiliyor.

Haberde, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nden (NHS) aktarıldığına göre karaciğer kanseri olan bir kişide görülen diğer semptomlar şöyle sıralandı:

Cilt renginin veya göz beyazlarının sarı renge dönmesi, normalden daha fazla kaşıntı, koyu renkli idrar, soluk renkli dışkı, açıklanamayan iştahsızlık veya kilo kaybı, kendini iyi hissetmeme veya grip belirtileri.

Haberde, yemek yerken çabuk doyma, mide bulantısı ve hazımsızlık gibi hastalığın diğer semptomlarının sindirim sürecini etkileyebileceği ve şişkinliğin yemek yeme zamanıyla bağlantılı olduğu kaydedildi.

Harbe göre İngiltere Ulusal Sağlık Servisi şu açıklamada bulundu:

"Bu tür semptomlar çok yaygındır ve birçok farklı durumdan kaynaklanabilir. Semptomların varlığı, kesinlikle karaciğer kanseri olduğunuz anlamına gelmez. Ancak bir pratisyen hekime kontrol ettirmeniz önemlidir. Erken teşhis, hastalığın tedavi edilmesine imkan sağlar."

Express’e göre karaciğer kanserinin belirli bir sebebi yok. Ancak bazı insanların diğer insanlara göre yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu tespit edildi. 60 yaşın üzerindekiler, erkekler ve hepatit, siroz, safra kesesi taşı, diyabet, karaciğer parazitleri, HIV ve aile öyküsü gibi belirli rahatsızlıkları olan kişilerin bu gruba dahil olduğu ifade edildi.

Haberde, karaciğer kanseri gelişme riskini azaltmak için alınabilecek bazı önlemlere de yer verildi. Bunların başında kişilerin obez ise kilo vermesi, zararlı kimyasallara maruz kalınan işlerde çalışılıyor ise koruyucu kıyafet giyilmesi ve maske takılması, alkolün azaltılması ve sigaranın bırakılması geliyor.

Şekerlemenin 4 faydası

 

Yıllar sonra ortaya çıkıyor; hastalıkların nedeni helikobakter olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)