BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖmür boyu nafakaya formül arayışı----

Ömür boyu nafakaya formül arayışı

Ömür boyu nafakaya formül arayışı
28 Nisan 2019 - 08:44 www.finansgundem.com

Nafakayla ilgili düzenleme hükümetin gündeminde. Üzerinde çalışılan taslağa göre; yoksulluk nafakasının hangi süreyle verileceği, evliliğin süresi, eşin yaşı, ortak çocuk olup olmadığına, gelir ve kusur durumuna göre belirlenecek

Nafaka evlenip boşanan çiftlerin en büyük sorunlarından biri. Özellikle erkekler 1 hafta evli kalsa dahi ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor. Evlendi boşandı diye, ömür boyu bir insana her ay para ödeme zorunluluğu getirilmesi tüm yaşamın ipotek altına alınması anlamına geliyor. Nafakadan daha çok kadınlar yararlanıyor.

İTİRAZLAR ARTTI 

Nafaka ödemeleri ayda 200-300 liradan başlıyor, gelire, karşı tarafın talebine ve mahkemenin takdirine göre 100 bin liraları aşabiliyor. Hayat boyu süren nafakaya yönelik itirazlar son dönemde artmış durumda. Hükümetin gündeminde de sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli olan bu konudaki mağduriyetin önüne geçmek için çalışmalar bulunuyor. Ancak henüz yasal düzenleme yapılmadı. 
 
ÜÇ TÜRÜ BULUNUYOR

Üç tür nafakanın olduğunu ifade eden Avukat Arabulucu Filiz Metin, bunları, ‘tedbir nafakası’, ‘iştirak nafakası’, ‘yoksulluk nafakası’ olarak sıraladı. Metin, kamuoyunda tartışma yaratan nafaka türünün yoksulluk nafakası olduğuna işaret etti. Nafaka, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabinenin 100 günlük eylem planının 15’inci maddesinde şöyle yer almıştı: “Nafaka ödemesi sisteminin adil bir hale getirilmesi gerekmektedir.”

ESNETİLMESİ GÜNDEMDE

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de ‘süresiz nafaka’ uygulamasının esnetilmesi konusunda harekete geçildiğini açıklamıştı. Gül, “Kadının korunması esas ama iki yıl evli kalmışlar sonra medeni şekilde ayrılmışlar. İki sene evlendiler diye bunları birbirleriyle ölene kadar hukuken bağlamak doğru değil. Ama esasen kadını korumak kırmızı çizgimiz” demişti.

HANGİ KRİTERLERE BAKILACAK?

Filiz Metin, Adalet Bakanlığı tarafından yasa tasarısı hazırlandığını buna göre; ‘yoksulluk nafakası’ndaki ‘süresiz’ ibaresinin kaldırılarak, belirli hallerle sınırlandırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Metin, “Taslağa göre; yoksulluk nafakasının gerekli koşullar sağlandığı takdirde, en az 1 yıl, en çok 5 yıl ile sınırlandırılması planlanıyor. Tasarının kanunlaşması durumunda, yoksulluk nafakasının hangi süreyle verileceği; evliliğin süresi, eşin yaşı, ortak çocuk olup olmadığına, gelir ve kusur durumuna göre belirlenecek” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Nisan 2019 14:30

    Kimse evlenmesin artık kadınlar bu yasayı biliyor erkeği boşuyor Ondan sonra işe girmiş gibi nafaka alıyor devlet dairesinde işe girmekten iyi evlen boşan sora al erkeğin parasını git orda burda başka ye iç ne güzel dünya demi erkek köle gibi çalışsın boşandığı kadına para yetiştirsin niye eşitlik yokmu bişey yapacam diye herşeyi elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz