BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron tehdidi: Aşısızlara kritik uyarı----

Omikron tehdidi: Aşısızlara kritik uyarı

Omikron tehdidi: Aşısızlara kritik uyarı
18 Aralık 2021 - 09:49 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, korona aşılarını yaptırmayanları ‘ağır hastalık ve ölüm kışı’na karşı uyardı. Biden’ın sözleri, G7’nin ‘Omikron varyantı küresel sağlığa yönelik en büyük tehdit’ açıklamasını izledi.

Beyaz Saray’daki Korona toplantısı sonrası Amerikalılara seslenen Joe Biden, “Aldığımız önlemler sayesinde Omikron varyantı hızla yayılmadı. Fakat burada ve vakalar artacak. Aşılanmamış kimselerin kendileri ve aileleri için ağır hastalık ve ölümle geçecek bir kışa bakıyoruz” dedi. Sözlerine “Ancak iyi Haberler de var” diye devam eden Biden, üç doz aşılıların ağır hastalık ve ölümden korunduğunu kaydetti. Ülkede her altı kişiden sadece biri üç doz aşısını yaptırmış durumda.

 VAKA ARTIŞI HIZLANDI

Yetkililer özellikle Noel ve yılbaşı tatili döneminde Omikron’un yayılmasıyla milyonlarca kişinin hastanelere başvurmak zorunda kalmasından endişe ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 8 Ocak’a kadar 20 bin kişinin daha hayatını kaybedebileceğini öngörüyor. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre her gün, bir önceki aya kıyasla yüzde 50 artışla 120 bin Amerikalının Kovid testi pozitif sonuç veriyor.

 G7 DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bu arada İngiltere’nin dönem başkanlığında son kez bir araya gelen dünyanın en kalkınmış 7 ülkesinin oluşturduğu G7’nin sağlık bakanları, “küresel halk sağlığı için mevcut en büyük tehdit” dedikleri Omikron varyantına dair risklere dikkat çektiler. ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere sağlık bakanları yaptıkları yazılı açıklamada; hatırlatma dozu uygulamasına hız verilmesi ve daha fazla test yapılmasında uzlaştıklarını bildirdiler. Omikron’un hızla yayıldığı İngiltere’de günlük vakalar 88 bini geçerken Fransa kuzey komşusundan seyahatleri büyük ölçüde yasakladı. Ayrıca Kraliçe Elizabeth, Noel öncesi yapılacak geleneksel aile buluşmasını tedbir amaçlı iptal etti.

20 BİN ASKER ORDUDAN ATILABİLİR

Amerikan ordusunda aşı zorunluluğu için son tarih olan çarşamba geride kalırken, 20 bin personel kovulma riskiyle karşı karşıya. Şu ana kadar deniz piyadelerinden 103 kişi atıldı. Kara kuvvetleri 2700 kişinin görevden el çektirilmesi işlemlerine ocak ayında başlanacağını bildirdi. Hava kuvvetleri 27 kişiyi kovarken, donanmadan da 1 personel atıldı. Savunma Bakanlığı, dini gerekçelerle aşı olmak istemediğini belirten 12 bin askerin başvurularına dair henüz bir karar almadı.

Üçüncü doz aşının Omikron varyantına etkisi ne

Almanya'da Omikron alarmı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)