BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor----

Omicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor

Omicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor
16 Aralık 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırma Korona virüsünün OmiKron varyantının Delta varyantından 70 kat daha hızlı bulaştığını ortaya koydu.

Hong Kong Üniversitesi’nde yapılan ve Güney Afrika’daki doktor ve bilim insanlarının açıklamalarıyla örtüşen bir araştırma, KOVID-19’un en çok mutasyona uğramış türü olan Omikron varyantıyla ilgili dikkat çekici bir sonuca ulaştı.

Yapılan araştırmada Omikron varyantının Delta varyantına ya da orijinal KOVID-19 virüsüne göre 70 kat daha hızlı bulaştığını tespit eden uzmanlar, virüsün hastalara bulaştıktan 24 saat sonra bronşlarda yayıldığını tespit etti.

HASTALIK DAHA HAFİF GEÇEBİLİR

Araştırmayı yürüten Michael Chan Chi-wai ise Omikron varyantının etkisinin önceki KOVID-19 virüslerine göre ciğer dokularında daha az çoğaldığını tespit etti. Bilim insanları, akciğerlerde yaklaşık 10 kat daha az çoğalan Omikron varyantının bu sebeple hastalığın daha hafif geçebileceğini öne sürdü.

Yapılan araştırmada, Omikron varyantının bir insandan diğerine çok daha çabuk bulaştığı kaydedilirken bu yeni varyantın akciğer dokularına önceki virüsler gibi zarar vermediği öne sürüldü. Şu an hakemli bir dergide yayınlanma sürecinde olan araştırmanın geri kalan detayları henüz yayınlanmadı.

Afrika’nın güneyinde Kasım ayının başında tespit edildikten sonra yaklaşık 3 hafta içinde en az 77 ülkede tespit edilen Omikron varyantı, şu ana kadar KOVID-19’un en çok mutasyona uğramış türü olarak biliniyor. Aşılara karşı etkisi ile ilgili araştırmaların devam ettiği Omikron varyantının bulaştığı kişilerde semptomlar şimdilik genelde hafif geçiyor.

AB’de 2022 ekonomik görünümü

 

Tahvil, bono, sukukta vergi avantajı uzatıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika16 Aralık 2021 08:58

    Omicron varyantı baskın varyant olacak görünüyor, 70 kat daha fazla bulaşıcı olması vakaların artacağını fakat akciğerlere fazla hasar vermeden Covid-19'un ölümcüllük oranını düşüren virüse dönüşeceği izlenimi veriyor.