BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖlüm yıldönümünde Ecevit’e büyük ayıp----

Ölüm yıldönümünde Ecevit’e büyük ayıp

Ölüm yıldönümünde Ecevit’e büyük ayıp
19 Kasım 2019 - 21:45 www.finansgundem.com

Ecevit, 5 Kasım günü 13. ölüm yıldönümünde anılırken AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in sözleri tartışma yarattı

Merhum Başbakan Bülent Ecevit, 5 Kasım günü 13. ölüm yıldönümünde anılırken, Meclis'te 20 yıl önceki ABD ziyareti konu edildi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ecevit'in 1999 yılında ABD Başkanı Clinton ile görüşmesi sırasında çekilen fotoğrafı hatırlatıp, ''El pençe divan durdu'' biçiminde eleştirince sert tartışmalar yaşandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın dış politika konusundaki eleştirilerine yanıt veren Özlem Zengin, “Dış politika diyorsunuz… Ya, sizin Bülent Ecevit değil miydi Clinton’un karşısında el pençe duran” dedi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç söz alarak, ”Bir grup başkan vekili konuşması esnasında, rahmetli olmuş, daha önceden devlete hizmet etmiş bir Genel Başkana yönelik el pençe duruyordu diyor. Bunlar yakışık alan şeyler değil” dedi ve şunları söyledi:

“HADDİNİ BİL”

”Çok ayıp, yakışıksız, kendisini kınıyorum. Bu kadar seviyesiz konuşması utanılacak bir durumdur. Sayın Ecevit’in nezaketini bilenler biliyor. Sayın Ecevit, Alparslan Türkeş’le de, Süleyman Demirel’le de nasıl konuşacağını biliyordu, Bill Clinton’la da nasıl konuşacağını biliyordu; Kıbrıs’a çıkartma yaparken de ABD’ye nasıl cevap vereceğini bilen bir liderdi. Bunu konuşan insanların haddini bilerek konuşması gerekir. Biz, bu ülkede şehitler için toplanan paranın üzerine oturan bir anlayışın hâlâ kendisini övüyor olmasından utanç ve hicap duyuyoruz”

Tartışmanın uzaması üzerine oturumu yöneten MHP’li Celal Adan ara verdi. Verilen arada da tartışma uzadı AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin CHP sıralarına yürüdü araya giren Milletvekilleri tartışmanın kavgaya dönüşmesini önledi.

“İKİNCİ OLDU”

TBMM’de geçen hafta da Plan Bütçe Komisyonunda Meclis bütçesi ele alınırken CHP’li Abdüllatif Şener, ABD Başkan yardımcısı Pence’nin Erdoğan’ın yanında oturuşunu eleştirince AKP’li Salih Cora, ”Ecevit ile Clinton’un oturuşunu gördün mü ? İki büklümdü” diye laf atmıştı. CHP’li Cavit Arı ise ”Ecevit’i karıştıramazsın, sen kendine bak” cevabını vermişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir20 Kasım 2019 00:45

    Ecevit, Erbakan’la Kıbrıs konusunda sergilediği sorumlu devlet adamı tavrını hele son iktidarında maalesef gösterememiştir..Mesela;Çankaya’ya kendi getirdiği cumhurbaşkanı ile toplantıda yaşadığı tartışmayı çıkışda basının önünde “anayasa kitapçığını bana fırlattı, bu bir krizdir” diyerek gerçekten büyük bir ekonomik, siyasi krizin ateşini fitillemiş, yaşanan devalüasyona sebep olmuş, Milletin oylarıyla milletin meclisine giren başörtülü hanıma” bu hanıma haddini bildirin” diyerek talihsiz açıklamalar yapmıştı. Kendisi sade bir hayat yaşar, dürüst biri olarak bilinirdi..Özlem hanım da bir vakayı, imajı tesbit sadedinde görüş belirtmiş. Toplumsal sorumluluk alan siyasetçilerin söylem ve eylemleri de hakaret içermeden eleştiri alabilir..

  • leon19 Kasım 2019 22:57

    görduk rahmetlı ecevıt adamdı adam kıbrısı aldı ıncırlık üssünü kapattı abd ye yaslılıgında bı fotorafla kücümseyenlerın mektuptakı duydugu hakaretlerı gördük keske ecevıt olaydı en azından yaslıydı ve hakaret duymamıstı ahmaklık budalalık dıye hakaret duy bıde ayagına gıt buda dık durus olsun