BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖlü sayısı 1771'e çıktı! Salgınla ilgili bomba iddia----

Ölü sayısı 1771'e çıktı! Salgınla ilgili bomba iddia

Ölü sayısı 1771'e çıktı! Salgınla ilgili bomba iddia
17 Şubat 2020 - 07:21 www.finansgundem.com

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu korona virüs salgını ile ilgili son rakamlar ıpaylaştı. Can kaybı bin 771'e, vaka sayısı da 70 bin 548'e yükseldi. Salgınla ilgili ortaya atılan bomba iddiaya göre virüs, Vuhan'daki laboratuvardan yayıldı


Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla Çin'in diğer kentleri ile dünyanın birçok bölgesinde yayılan yeni tip korona virüs (COVID-19) salgınında ölü ve vaka sayısı hızla artıyor. Salgınla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede korona virüs salgınından etkilenen kişilerin sayısı, 10 bin 644'ünün durumu ciddi olmak üzere 70 bin 548'e yükselirken, can kaybı ise 1'i Hong Kong'da olmak üzere 1771'e yükseldi.

Ayrıca virüs taşıdıklarından şüphelenilen kişilerin sayısı 7 bin 264'e gerilerken, müşahade altındaki kişi sayısı ise 150 bin 539 olarak açıklandı.

COVID-19 nedeniyle tedavi görerek sağlığına kavuşan ve taburcu edilen kişilerin sayısı ise 10 bin 844'e ulaştı.

Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde vaka sayısı 57'ye çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde ise bu sayı 10 olarak açıklandı.

Son 24 saatte 105 can kaybı

Salgın nedeniyle ülkede son 24 saatte 105 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 48 yeni vaka da tespit edildi. Yeni ölüm vakalarının 100'ü korona virüs salgının merkezi olan Hubey eyaletinde, 3'ü Hunan, 2'si de Guangdong eyaletinde gerçekleşti.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Vuhan'da tespit edilen yeni tip korona virüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) acil durum ilan etmişti.

BOMBA İDDİA

Korona virüs salgınının yayılmasını önleme çalışmaları sürerken salgının ortaya çıkışıyla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

DailyMail'in haberine göre; Bilim adamları, ölümcül virüsün Wuhan'dan 300 metre ötedeki araştırma laboratuvarında çıkmış olabileceğini iddia etti.

Pekin destekli Güney Çin Teknoloji Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Wuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nin (WHCDC), Hubei eyaletindeki bulaşmayı ortaya çıkarabileceğini söyledi.

"VİRÜSÜN KAYNAĞI LABARATUVARDA TUTULAN HAYVANLAR" İDDİASI

Akademisyenler Botao Xiao ve Lei Xiao tarafından kaleme alınan makalede, korona virüsünün kaynağının WHCDC'deki labaratuvarda tutulan 605 hayvan olduğu iddia edildi.

Öte yandan, yarasaların bir keresinde bir araştırmacıya da saldırdığını ve yarasaların kanını bir araştırmacının üzerine bulaştığını gördüklerinden bahsettiler.

Raporda Wuhan'ın deniz pazarından 600 mil uzakta bulunan yarasaların olabileceği ifade edildi.

Yunnan ve Zhejiang bölgesinden uçan yarasaların olma olasılığının düşük olduğu ifade edildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan17 Şubat 2020 08:35

    Ekonomileri o kadar güçlü ki cin bu savaştan daha güçlü çıkacak bekleyelim görelim...ama türkiye olsaydı burası önemli. (onların doları varsa bizim imanımız var ....DEVLET BAHCELI)

  • komik17 Şubat 2020 08:56

    Allah belanı vermesin konunun dinle imanla ne alakası var  nedir ulan sizin BİZİM İMANIMIZLA derdiniz bizim kadar iman etmeyip bizden çok dini düşünen tek topluluk sizsiniz heralde..