BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOffshore yuan “rezervlerdeki düşüş” ile geriliyor----

Offshore yuan “rezervlerdeki düşüş” ile geriliyor

Offshore yuan “rezervlerdeki düşüş” ile geriliyor
07 Eylül 2015 - 13:35 www.finansgundem.com

Offshore yuan, Çin’de döviz rezervlerinin gerilemesi ile birlikte değer kaybediyor

Offshore yuan, Çin’in döviz rezervlerinde rekor bir düşüş olduğunu açıklamasının ardından yükselişleri sildi. Ülkenin döviz rezervleri para birimini destekleme çabalarının etkisiyle gerileme gösterdi.

Pazartesi günü açıklanan resmi verilere göre rezervler Ağustos’ta 93.9 milyar dolar daralarak 3.56 trilyona geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı 3.58 trilyon dolar seviyesindeydi. Commerzbank AG’ye göre rezervlerdeki düşüş merkez bankasının yuanı istikrarlı tutmak için yoğun bir şekilde müdahale yaptığını gösteriyor.

Çin’in sermya kontrollerinden bağımsız olan Hong Kong’da işlem gören yuan, yüzde 0.32 değer kaybederek yerel saat ile 17.39’da dolar karşısında 6.4874 seviyesine geldi. Yuan, rezerv verisinin açıklanması öncesinde yüzde 0.08 daha güçlü seyrediyordu.

Hong Kong’daki Credit Agricole CIB stratejistlerinden Dariusz Kowalczyk, “Düşüş kayda değer ve beklediğimizin hafifçe üzerinde. Rezerv seviyeleri yine de oldukça ve Çin’in ihtiyacı olandan büyük. Dolayısıyla para birimi istikrarına yönelik bir tehdit yok” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)