BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖdüllü muhabir sahte haberleri ortaya çıkınca istifa etti----

Ödüllü muhabir sahte haberleri ortaya çıkınca istifa etti

Ödüllü muhabir sahte haberleri ortaya çıkınca istifa etti
20 Aralık 2018 - 06:44 www.finansgundem.com

Alman haber dergisi Der Spiegel'de çalışan muhabir Relotius'un birçok haberinin hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Der Spiegel okurlaından özür diledi

Almanya’nın haftalık haber dergisi Der Spiegel'in 33 yaşındaki muhabiri Claas Relotius, yazdığı 60 haberin 14’ünün 'hayal ürünü' olduğunun ortaya çıkması üzerine istifa etti.

Der Spiegel'den yapılan açıklamada, muhabir Relotius'un yazdığı 60 haberin en az 14'ünün 'hayal ürünü' olduğunun tespit edildiği belirtildi. Muhabirin yaptıklarının Der Spiegel yönetimini şok ettiği kaydedilen açıklamada, hayali haberler, sahte alıntılar ve detaylar için okuyuculardan özür dilendi.
Muhabir Relotius'un büyük ölçekte gazetecilik sahtekarlığı yaptığı ifade edilen açıklamada, bu durum "Spiegel’in 70 yıllık tarihinde düşük bir nokta” olarak nitelendirildi.

Açıklamada, Relotius'un çalışmalarını incelemek için de bir iç komisyon kurulduğu bildirildi.

'BAŞARISIZ OLMAMAK İÇİN DAHA FAZLA ŞEYLER YAPMALIYDIM'

Relotius, olayın ortaya çıkmasından sonra istifa etti. Relotius, yaptığı açıklamada, yaptıklarından pişman olduğunu ve çok utanç duyduğunu belirtti. Relotius “Başarısız olma korkusu çok yüksekti. Başarısız olmamak için daha fazla bir şeyler yapmalıydım. Ben hastayım ve yardıma ihtiyacım var.” ifadesini kullandı.

YILIN GAZETECİSİ ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Göçmen hikayeleriyle ilgili yazdığı haberler nedeniyle 2014'de yılın gazetecisi ödülünü alan Relotius, bu ay başında da bir Suriyeli genç hakkında yaptığı haberinden dolayı Almanya’da yılın gazetecisi seçilmişti.

Relotius'un, ayrıca Cicero, Neuen Zürcher Zeitung, Financial Times Deutschland, taz, Welt, SZ-Magazin, Weltwoche, Zeit, Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung gibi gazetelere serbest muhabir olarak makaleler yazdığı ve oralarda yazdığı makalelerinde araştırılacağı ifade edildi.

MUHABİR ARKADAŞI ORTAYA ÇIKARDI

Relotius'un sahte haberler yaptığını, ABD Meksika sınırında birlikte görev yaptıkları arkadaşı ortaya çıkardı. Meslektaşı, Kasım ayında yayımlanan makalede yer alan, Relotius'un röportaj yaptığını söylediği iki kaynağın izini sürdü. Her iki kişi de Relotius ile hiç tanışmadıklarını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)