BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama'ya baskı büyüyor----

Obama'ya baskı büyüyor

Obama'ya baskı büyüyor
12 Ekim 2013 - 10:07 www.finansgundem.com

Bütçe krizi nedeniyle kepenk kapatan ABD'ye uluslararası baskı da artmaya başladı

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının ABD'nin başkenti Washington'da iki gün süren toplantısının ardından, sonuç bildirisi yayımlandı.
Obama yönetimi ile Kongre arasında bir türlü çözüm bulunamayan bütçe çıkmazından duyulan kaygı, toplantının sonuç bildirisine de yansıdı.
Bildiride, "ABD, kısa vadeli mali belirsizliklerle başa çıkmada acil adım atmalı" ifadesi kullanıldı.
G20 Dönem Başkanı Rusya'nın Maliye Bakanı Anton Siluanov da düzenlediği basın toplantısında, toplantıya katılanların tümünün, ABD'deki bütçe sorununa hızlı bir biçimde çözüm bulunmasını umduğunu söyledi.
Bir soru üzerine, ABD'nin borç tavanının 17 Ekim'e kadar yükseltilmemesi halinde devreye sokulabilecek ihtimal planları hakkında konuşmadıklarını dile getiren Siluanov, "Acil ya da olağanüstü durum planları yok. Bugünkü toplantıda herhangi bir plan hazırlanmadı, kötü durum senaryoları tartışılmadı. ABD yetkililerinin bu karmaşık durumdan bir çıkış yolu bulacağına güveniyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)