BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama'dan flaş Ukrayna açıklaması----

Obama'dan flaş Ukrayna açıklaması

Obama'dan flaş Ukrayna açıklaması
09 Şubat 2015 - 22:13 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela Merkel , Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacak olmasına değinen Obama, ülkelerindeki seçimlere kısa süre kala liderleri davet etmeme yönünde protokolleri bulunduğunu belirtti.

Obama, "Almanya'da da seçimlere iki hafta kalsaydı Angela'yı da davet etmezdik, o da zaten talepte bulunmazdı. Bizim çalışma şeklimiz böyle. ABD ve İsrail ilişkileri de belirli bir partiye bağlı değil, ilişkilerimiz partilerin ötesinde bir ilişki" dedi.

SİLAH GÖNDERME SEÇENEKLER ARASINDA
Görüşmede, Ukrayna krizi de ele alındı.

Obama, Ukrayna'da diplomasi başarısız olursa, silah yardımı konusunun seçenekler arasında olduğunu ama bu konuda henüz kararını vermediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel ise, Ukrayna sorununda çözüm sağlanamaması durumunda ABD ve AB'nin seçenekleri birlikte değerlendireceğini ifade etti.

Obama'dan İran'a çağrı
P5+1 ülkelerinin İran’la yürüttüğü müzakerelerde İran’ın barışçıl nükleer gücüne izin verdiğini ifade eden Obama, “Fakat nükleer silah üretimine ilişkin sürece izim veremeyiz” dedi. Obama, İran’ın sunulan anlaşmaları kabul etmemesi halinde verilecek ek sürenin de herhangi bir yarar oluşturmayacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)