BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama'dan altına destek----

Obama'dan altına destek

Obama'dan altına destek
08 Ağustos 2014 - 08:07 www.finansgundem.com

Altın, Ukrayna ve Orta Doğu'daki gerilimin ardından, Obama'nın Irak'a hava saldırısını onaylamasından da destek aldı

Altın, Ukrayna'daki tansiyon ve Orta Doğu'daki kargaşanın güvenli liman alımlarını güçlendirmesi sonucu iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı ve Eylül ayından bu yana en uzun haftalık düşüş serisini sonlandırmaya yöneldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,316.91 dolara kadar çıkarak 21 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 10:40'ta, 1,315.70 dolara geldi. Metal, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a hava saldırısını onaylamasının adından yüzde 0.3'lük kaybını geri aldı. Altın bugün de yükselirse kazançlarını dördüncü güne taşıyacak ve Haziran ayından bu yana en uzun süreli günlük çıkış serisini gerçekleştirecek.

Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalar altının, geçen yıl 30 yılı aşkın sürenin en hızlı kaybını yaşamasının ardından bu yıl sıçrama yapmasına yardımcı oldu. Rusya, kendisine karşı uygulanan yaptırımlara misilleme olarak, ABD ve Avrupa Birliği'nden (AB) gıda ürünleri ithalatını yasakladı ve Avrupa ve Kuzay Amerika havayollarının Sibirya üzerinden uçuşlarına da yasak getirmeyi planlıyor. İsrail ve Hamas, üç günlük ateşkesin sonuna yaklaşırken, silahların daha uzun dönem susması için yürütülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından birbirini tehdit etmeye devam etti.

Melbourne'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. emtia araştırma müdürü Mark Pervan, "Artan jeopolitik gerilimler, güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelmeye devam eden alımları destekledi," dedi ve "Altın, yatırımcıların riskten daha da uzaklaşmaları ile birlikte yükseldi" şeklinde görüş bildirdi.

Altın bu hafta, Avrupa ekonomisi teklerken ABD ekonomisinin iyileşmekte olduğuna bağlı olarak doların euro karşısında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkmasına karşın yüzde 1.7 değer kazandı. Fiyatlar öncki üç hafta ard arda düşmüştü. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi dün, para politikasının uzun bir dönem daha ABD'dekinden sapma göstereceğinin işaretini verdi.

SPDR Varlıkları

Bu hafta açıklanan veriler, Almanya'da fabrika siparişlerinin düştüğünü, İtalya'nın yenidenr esesyona girdiğini ve dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de imalat sanayi ve hizmet sektörlerinde kazançlar olduğunu gösterdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,318.40 dolar ile 21 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra 1,317.50 dolara geldi. Kontrat bu hafta yüzde 1.8 yükseldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün değişmedi.

Spot gümüş dünkü seviyesi olan ons başına 19.9671 dolardan 19.9658 dolara geldi. Metal dördüncü haftayı da düşüşle geçmeye ve Kasım ayından bu yana en uzun süreli haftalık düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot platin dünkü seviyesi olan ons başına 1,479.31 dolardan 1,482.13 dolara geldi ve Mart ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisi olan ard arda üç haftalık düşüşünü sonlandırmaya yönlendi. Palladyum dünkü seviyesi olan ons başına 856.75 dolardan 858.75 dolara yükseldi ve düşüşünü üçüncü haftaya taşıyarak Eylül ayından bu yana en uzun süreli haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)