BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama pazarlığa oturmuyor----

Obama pazarlığa oturmuyor

Obama pazarlığa oturmuyor
07 Ekim 2013 - 22:19 www.finansgundem.com

Obama, borç limiti ile hükümet fonlaması konuları çözülmeden pazarlık yapmayacaklarını yineledi

ABD Başkanı Barack Obama, kongre Cumhuriyetçilerini gelecek haftaya kadar borç limitini artırmaya çağırdı ve pazarlığa mali şartların tamamlanması ve hükümetin fonlamasının yeniden yapılandırılması sonrasında açık olabileceğini söyledi.
Obama, hükümetin kapalı olduğu sürece pazarlık yapmayacağını ve borç tavanının artırılması sırasında hiçbir ek maddeyi onaylamayacağını yenileyerek, Demokratların harcama seviyeleri konusunda zaten uzlaşmış durumda olduğunu ifade etti.
ABD Başkanı, Federal Acil Durum Yönetim Kurumu genel merkezinde şu anda görevine devam etmekte olan çalışanlarla buluştu ve, "Ekonomik yıkım tehditleri altında pazarlık yapmayacağız" dedi.
Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, dün yaptığı açıklamalarda çoğunlukta oldukları meclisin federal borç limitini Obama ödün vermediği sürece artırmayı kabul etmeyeceğini söyledi. Başkan ise ne borç tavanı ne de hükümetin fonlanması konusunda pazarlık yapmayacağını yineledi.
ABD'nin borç tavanına ulaşacağı 17 Ekim öncesinde hükümet kapalı olmaya devam ederken, çıkmazın sonlanması adına sadece ufak birkaç işaret görüldü.
Hazine yöneticileri, borç tavanına ulaşılmasının ekonomi açısından büyük olumsuzluklar doğurabileceği ve dünya genelinde dalgalanmalar yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)