BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama kriz bekliyor mu?----

Obama kriz bekliyor mu?

Obama kriz bekliyor mu?
20 Kasım 2013 - 09:16 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, Ekim’de yaşanan borç tavanı krizinin bir benzerinin Ocak’ta tekrar etmesini beklemediğini söyledi

Ekim’de ABD hükümetini kapatan ve ülkeyi temerrüdün eşiğine getiren siyasi restleşme piyasaları tedirgin etmişti. Krizin ardından ABD Kongresi, hükümetin fonlanmasını 15 Ocak’a kadar uzatmış, borç tavanını ise 7 Şubat’ta tekrar görüşülmek üzere yükseltmişti.

Konuyla ilgili şimdiden açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Ekim’dekine benzer bir sıkıntının Ocak'ta tekrar etmesini beklemediğini kaydetti. Obama, “Cumhuriyetçilerin uyguladıkları stratejinin kötü olduğunu anladıklarını ve sürekli tehditlerin yer almadığı bir sistemin daha iyi olduğunu fark ettiklerini umuyorum” diye konuştu.

LEW: KONGRE HAREKETE GEÇMELİ
Obama'dan sonra söz alan ABD Hazine Bakanı Jack Lew, kreditörlere verilen sözün tutulması için borç limitinin artırılmasının gerekli olduğunu belirterek Kongre'ye Şubat'tan önce harekete geçmesi çağrısında bulundu. Lew, ödeme yapabilmek için borçlanmak zorunda olan ABD'de, Kongre'nin borç limitini yükseltmekten başka alternatifi olmadığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)