BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama göz korkuttu----

Obama göz korkuttu

Obama göz korkuttu
28 Ocak 2013 - 08:56 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama'dan finans sektörüne: Gözüm üzerinizde

ABD Başkanı Barack Obama Cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD'nin finans sektörünü "Sorumsuz davranışları" önlemek adına yakından izleyeceği sözünü verdi.
Obama ABD'nin SPK'sı konumundaki SEC'in başına Mary Jo White ve Tüketicileri Mali açıdan Koruma bürosu CFPB'nin başına ise halen başkanlık görevini yürütmekte olan Richard Cordray'in görevini devam ettirmek üzere yeniden atmasının ardından bu açıklamada bulundu.
FPB, Obama yönetimi tarafından 2010 yılında finansal düzenleme yasaları çerçevesinde kurulan ve tüketicileri zararlı bankacılık faaliyetlerinden ve kredilerdeki gizlenmiş koşullardan korumayı hedefleyen ve ayrıca kredi kuruıluşlarını kapatma yetkisi bulunan bir kurum.
Obama konuya ilişkin açıklamasında "Biz burada dünyanın geri kalanı gibi biliyoruz ki ekonomik olarak gelişmenin en iyi yolu serbest bir piyasa oluşmasıdır. Ancak yine biliyoruzki serbest piyasa koşulları ancak akılcı ve ortak fayda sağlamaya yönelik düzenlemeler uygulayarak, sorumsuz davranışları önlemek sayesinde mümkündür" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)