BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama, Erdoğan'la ne konuştu?----

Obama, Erdoğan'la ne konuştu?

Obama, Erdoğan'la ne konuştu?
25 Haziran 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

İşte Başbakan Erdoğan ile Obama'nın 1 saat süren telefon konuşmasındaki gündem başlıkları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye'de Esed rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaret ederek, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.
Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasına göre, Erdoğan, akşam saatlerinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Ağırlıklı olarak Suriye meselesinin ele alındığı görüşmede, bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunulduğuna yer verilen açıklamada, G8 Zirvesi'ndeki Suriye gündemi ve 2. Cenevre Toplantısı'nın hazırlıklarının da değerlendirildiği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İki lider, Esed rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaretle, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD'nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirtmişler; terörizmle mücadele konusunda da ortak çalışma ve koordinasyonun süreceğini ifade etmişlerdir.
Başbakanımız Sayın Erdoğan, görüşme vesilesiyle Gezi Parkı'yla ilgili olaylar hakkında da ABD Başkanı Sayın Obama'ya bilgi vermiştir.
İki lider, görüşme sırasında, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra şiddet içermeyen toplantı ve gösteri özgürlüğünün de her iki ülkenin ortak değerleri arasında olduğunu vurgulamışlardır."
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yuksel25 Haziran 2013 09:17

    İki lider, görüşme sırasında, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra şiddet içermeyen toplantı ve gösteri özgürlüğünün de her iki ülkenin ortak değerleri arasında olduğunu vurgulamışlardır." Bunlara kimse inanmaz günlerdir ne kadar özgür ve haklarımızın olduğunu gösterdi Başbakan.