BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama borç içinde yüzüyor----

Obama borç içinde yüzüyor

Obama borç içinde yüzüyor
25 Ekim 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

ABD'deki borçlanma tavanıyla ilgili kriz tatlıya bağlansa da yarattığı sarsıntının boyutları her geçen gün netleşiyor

Faturanın en korkutucu yansımaları ise borç hanesinde ortaya çıktı. 17 Ekim Perşembe günü ABD'nin borcu bir günde 328 milyar dolar sıçrayarak 17 trilyon dolar sınırını aştı. Krizin aşılmasıyla birlikte 328 milyar dolarlık rekor artış yaşayan borçlanmada iki yıl önce de sıçrama olmuştu. O tarihte ABD'nin günlük en hızlı borç artışı 238 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.
İSTİSNA YAPILDI
Geçtiğimiz hafta varılan anlaşmada miktar yerine zaman sınırlaması konması dikkat çekti. Kongre borçlanmaya bir miktar koymak yerine zaman kısıtı getirdi. ABD Başkanı Barack Obama'ya 7 Şubat'a kadar süre verildi. Geçtiğimiz beş aylık borçlanma miktarına bakıldığında ise Obama'ya verilen yetkinin 700 milyar dolar anlamına geldiği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftaya kadar süren inatlaşma sonucu Cumhuriyetçiler geri adım atmış ve hükümete yeniden borçlanma yetkisi vermişti.
ABD'nin borç tavanı tartışmaları tatlıya bağlandı. Ancak ülke bir haftada borçlanmada rekor üstüne rekor kırarak dünyayı krizin eşiğine getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)