BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözaltına alınan Rektör Bağcı savcılıkça serbest bırakıldı----

Gözaltına alınan Rektör Bağcı savcılıkça serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Rektör Bağcı savcılıkça serbest bırakıldı
02 Ağustos 2016 - 21:41 www.finansgundem.com

Denizli'de FETÖ soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağcı makamında gözaltına alındı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Bağcı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Denizli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 40’ı akademisyen 6’sı idari personel olmak üzere toplam 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Pamukkale Üniversitesi’ne giden polisler, rektörlük makamında, genel sekterlikte ve çeşitli fakültelerde arama yaptı. Polis bulduğu bilgi ve belgelere el koydu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı rektörlük makamında polisler tarafından gözaltına alındı. Rektör Bağcı, makamında yapılan aramadan sonra polisler tarafından PAÜ lojmanlarındaki evine götürüldü. 

Burada da arama yapan polisler, işlemlerin tamamlanmasının ardından Rektör Bağcı’yı Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan da gözaltına alındı.

REKTÖR BAĞCI SERBEST BIRAKILDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve ifadesinin alınması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PAÜ Rektörlüğü ile çeşitli fakültelerde arama yapılmış, Rektör Prof. Dr. Bağcı ile Genel Sekreter Prof. Dr. Çoyan'ın da aralarında bulunduğu 46 personel gözaltına alınmıştı.

Diğer zanlıların sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

PAÜ'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 23 öğretim üyesi ve 58 idari personel görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)