BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporNYT Filenin Sultanları'nı yazdı: Türkiye kahramanlarını buldu----

NYT Filenin Sultanları'nı yazdı: Türkiye kahramanlarını buldu

NYT Filenin Sultanları'nı yazdı: Türkiye kahramanlarını buldu
03 Eylül 2023 - 16:49 www.finansgundem.com

New York Times gazetesi, Filenin Sultanları'nın başarısını "Sorunların ortasındaki Türkiye kahramanlarını Kadın Voleybol Takımı'nda buldu" başlığıyla gündeme getirdi

ABD merkezli New York Times gazetesi, Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başarısını gündeme taşıdı.

Ben Hubbard ve Gülşin Harman imzasını taşıyan haberde, "Sorunların ortasındaki Türkiye kahramanlarını Kadın Voleybol Takımı'nda buldu" başlığı kullanıldı.

Cuma günü İstanbul'da bir parkta kurulan dev ekranlarda yayımlanan Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'yle İtalya arasındaki yarı final maçını takip eden gazete, takımın Türkiye'de kadın gücünün en iyi örneği olarak görüldüğüne dikkat çekti.
Türkiye'deki bazı radikal muhafazakarların takımda "İslami değerlere saldırı" gördüğüne dikkat çekilen haberde, buna karşın ulusal takımın toplumun geniş kesimlerince "ulusal gurur" kaynağı olarak kabul edildiği belirtildi.

Ülkedeki yüz binlerce kişinin takımdaki yıldız oyuncuları sosyal medya üzerinden takip ettiği, saç renklerindeki değişimi ve romantik ilişkilerini konuştuğu aktarılan haberde, cuma akşamı İstanbul'daki parkta maçı canlı takip edenlerin de görüşlerine başvuruldu.

Gazeteye konuşan biyolog Ceren Duyan, "Onlar savaşçılar. Kadınların sporda veya başka alanlarda güzel şeyler yaptığını görünce, bizim de güçlü olabileceğimizi fark ediyoruz" ifadelerini kullandı.

New York Times gazetesi, Türkiye Kadın Voleybol Takımı'yla ilgili hazırladığı haberde son dönemde İspanya Futbol Federasyonu Başkanı'nın bir kadın futbolcuyu öpmesini ve bir BBC muhabirinin Faslı bir kadın futbolcuya takımda hiç eşcinsel oyuncu bulunup bulunmadığını sormasını hatırlattı.

Türk Milli Takımı'nın büyük oranda bu tip tartışmaların dışında kalmayı başardığı belirtilen haberde, buna rağmen oyuncuların kişisel tarzlarının Türkiye'deki kutuplaşmayla bağlantılı şekilde gündeme geldiğine dikkat çekildi.

Türkiye'deki siyasetin genellikle ülkenin seküler geçmişi ve Erdoğan'ın son 20 senedir öncülük ettiği kamusal alanda İslam'ın rolünün artırılması politikaları arasında sıkıştığına dikkat çekilen haberde, voleybol takımının "açık şekilde" seküler tarafa yakın olduğu öne sürülürken şu ifadeler kullanıldı:

Birçok dindar Müslüman kadının yaptığı gibi saçlarını kapatmıyorlar ya da vücutlarını gizleyen kıyafetler giymiyorlar. Onun yerine standart şort, kolsuz üst ve bazı spor dövmeleriyle görülüyorlar.

Türkiye'nin uzun yıllardır sporu, kendini küresel olarak ortaya koyma yollarından biri olarak gördüğüne dikkat çeken Britanya merkezli Huddersfield Üniversitesi'nden Dağhan Irak, "Uluslararası karşılaşmalarda başarılı olmak, Türk sporu için her zaman bir motivasyon kaynağı ve Batılı ülkeler kadar güçlü ve başarılı olduğumuzu kanıtlama aracıydı. Bu bizim toplumumuzun spor ruhunun önemli bir parçası" diye konuştu.

Hükümetin takımın profiliyle ilgili her şeyi beğenmediğini ancak Erdoğan'ın muhtemelen takımın ilham verici değerini takdir ettiğini belirten Irak, "Erdoğan, yaşam tarzı tartışmalarından çok takımın yarattığı ulusal gururla daha fazla ilgilidir" ifadelerini kullandı. (Independent Türkçe)

Filenin Sultanları tarihi zafere "bir" maç uzakta

 

Filenin Sultanları finalde!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)