BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNYSE resesyon korkusu ile günü ekside kapattı----

NYSE resesyon korkusu ile günü ekside kapattı

NYSE resesyon korkusu ile günü ekside kapattı
30 Eylül 2022 - 01:47 www.finansgundem.com

New York borsası, devam eden resesyon endişeleriyle günü sert düşüşle tamamladı. Fed yetkililerinden gelen 'şahin' tonda açıklamalar ile enflasyonla mücadeleye devam edileceği yinelendi.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 500 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 1,54 azalışla 29.225,61 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 2,11 kayıpla 3.640,47 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,84 azalarak 10.737,51 puana indi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyona karşı agresif mücadelesinin ülke ekonomisini resesyona sürükleyeceğine dair endişelerin devam etmesiyle endeksler gün boyu negatif bir seyir izledi.

Güçlenen resesyon korkularıyla tahvil piyasasındaki çalkantı devam ederken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,86 seviyesine kadar çıktı.

Resesyon faiz artışını engellemeyecek

Fed yetkililerinden de "şahin" tonda açıklamalar gelmeye devam ederken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyonun düşmesinin beklendiğini ancak bunun başarılması için daha yüksek faiz oranına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Fed'in Faiz artışlarını durdurmayı düşünmesi gereken bir noktada olmadığını vurgulayan Mester, bir resesyonun bankanın faiz oranlarını artırmasını engellemeyeceğini savundu. Mester, ABD finans piyasalarında Fed'in faiz artırımları yoluyla enflasyonu düşürme politikasını değiştirecek bir sıkıntı görmediğini ifade etti.

 

 Faiz oranlarında hızlı bir yükselişe ihtiyaç var

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Fed'in enflasyonla mücadele için asgari düzeyde uygun bir seviyeye ulaşmak için faiz oranlarını hızlı bir şekilde yükseltmek zorunda olduğunu belirtti. Enflasyonun 2023'te düşmeye başlayacağını ancak bunun hangi hızda olacağının bilinmediğini kaydeden Bullard, Fed'in enflasyonla mücadelesi nedeniyle ABD'nin bir resesyon yaşaması olasılığının bulunduğunu ifade etti.

İşsizlik maaşı talebinde azalış var

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 24 Eylül ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 16 bin kişi azalarak 193 bine düştü. Piyasa beklentilerinin aksine azalış gösteren işsizlik maaşı başvuruları, nisan ayı sonundan bu yana en düşük seviyeye indi.

İşsizlik maaşı başvurularında yaşanan beklenmedik düşüşün, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırımları ile yavaşlayan talebe rağmen iş gücü piyasasının dirençli kaldığını gösterdiği ve bu durumun, Fed'in enflasyonla mücadelesine kararlı şekilde devam etmesini sağlayacağı dile getirildi.

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 5 ayın en düşük seviyesinde

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)