BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer santral etkisine Paris kıyası----

Nükleer santral etkisine Paris kıyası

Nükleer santral etkisine Paris kıyası
26 Nisan 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de nükleer santrallerin turizmi kötü etkileyeceği yönündeki söylemlere böyle yanıt verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de nükleer santrallerin turizmi olumsuz etkileyeceğini iddia eden insanların olduğunu ifade ederek "Bize diyorlarki 'nükleer santral yaparsanız turistler zarar görür'. Pergeli Eyfel Kulesi'nin merkezine koyun, 90 kilometrelik bir daire çizin, 7 nükleer santral var. Paris'in turistine bir şey olmuyor, bizim Akkuyu'daki turiste bir şey oluyor. Çifte standardı artık Türkiye yutmuyor" dedi.  Yıldız, Sakarya Büyükşehir Belediyesince Erenler ilçesinde bir otelde düzenlenen, "Değişen Enerji Politikaları ve Türkiye'nin Stratejik Konumu" konulu toplantıda, Türkiye'nin istikrarlı bir ekonomiyle büyüdüğüne dikkati çekti.
 
PARİS TURİSTİNE BİR ŞEY OLMUYOR...
 
Türkiye'de nükleer santrallerin turizmi olumsuz etkileyeceğini iddia eden insanların olduğunu hatırlatan Yıldız, "Bize diyorlarki 'nükleer santral yaparsanız turistler zarar görür'. Pergeli Eyfel Kulesi'nin merkezine koyun, 90 kilometrelik bir daire çizin, 7 nükleer santral var. Paris'in turistine bir şey olmuyor, bizim Akkuyu'daki turiste bir şey oluyor. Böyle eleştiri olmaz. Doğru varsa bu bizim için de doğrudur. Çifte standardı artık Türkiye yutmuyor" ifadelerini kullandı.
 
17 ARALIK AÇIKLAMASI

17 Aralık operasyonuna da değinen Yıldız, "17 Aralık patladı. 25 Aralık oldu. Bizim özelleştirmelerimiz askıya alındı. 20 tane dosyanın 19'u teşekkül etti. 30 Mart oldu ortalıkta toz duman aşağıya indi. İnsanlar tekrar bir güven kazandı. Yanlızca, Kemerköy Santraline 2 milyar 641 milyon dolar teklif aldık" dedi. 17 Aralık operasyonunun sebeplerinden birinin Kuzey Irak ile ilgili yapılan ticari ilişkiler olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Bizim şu anda Kuzey Irak ile alakalı yaptığımız işlerin zaman zaman bazı taraflarca sevilmediğini biliyoruz. Ama biz, ülkemiz için doğru olanı yapmaya karar verdik. Otursak hep beraber karar versek ve 17 Aralık'ın on tane sebebi olsa bunlardan biri Kuzey Irak'tır. Niçin söylediğimi biliyorum. Nasıl geliştiğini biliyorum. Ama biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Eğer biz bunu yapmazsak kendi ülkemizle ilgili haksızlık etmiş oluruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)