BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNovavax aşısı yüzde 96 etkili----

Novavax aşısı yüzde 96 etkili

Novavax aşısı yüzde 96 etkili
12 Mart 2021 - 07:52 www.finansgundem.com

Novavax'tan yapılan açıklamada, ürettikleri aşının Çin'den yayılan virüsün orijinal haline karşı yüzde 96 etkili olduğunu bildirdi

Ecza firması Novavax, ürettikleri korona virüs aşısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamaya göre aşı ayrıca daha bulaşıcı olan ve İngiltere’den çıkan varyanta karşı da yüzde 86 koruma sağlıyor. Her iki varyantla enfekte olan kişilerin tamamında ise aşının yüzde 90 oranında etkili olduğu belirtildi.

Firmanın Güney Afrika’da yürüttüğü daha küçük kapsamlı bir deneyde ise gönüllüler daha önce bu ülkede ortaya çıkan ve bulaşıcılığı daha fazla olan varyanta önceden maruz bırakılmıştı. Novavax’ın aşısının bu varyanta karşıysa yüzde 55 etkili olduğu ancak ağır hastalık ve ölümü tamamen önlediği açıklandı.

Amerikalı yetkililerin aşının acil durum onayı alması için İngiltere’de yapılan deney sonuçlarının yeterli olması gerektiği kararına varması durumunda aşının ABD’de en erken Mayıs ayında onay alabileceği sanılıyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) aşıya onay vermek için ABD’deki deneylerin sonucunun beklenmesini istemesi halinde onay sürecinin birkaç ay daha gecikebileceği sanılıyor.

Novavax, aşı üretim tesislerinin Nisan ayında tamamen işler hale geleceğini bildirdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı Stanley Erck, Onayın çıkmasının ardından ABD’ye gönderilmek üzere milyonlarca dozun depolanarak hazır hale getirileceğini kaydetti.

Novavax, iki dozluk aşısının üretimini aralarında Hindistan Serum Enstitüsü’nün de olduğu sekiz ayrı noktada yapmayı planlıyor.

İngiltere’den acil durum kullanım onayının çıkması durumunda aşı Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının ardından ülkede onaylanan dördüncü aşı olacak.

İngiltere’de yeni ve daha bulaşıcı varyantın baskın hale gelmesinden dolayı son dönemde günlük ölü sayılarında artış görüldü. (amerikaninsesi.com)

Belirti göstermeyen enfeksiyonlara karşı yüzde 94 başarı

 

ABD Başkanı Joe Biden 1.9 trilyon dolarlık paketi imzaladı

 

Biden'dan 2 kritik tarih: 1 Mayıs, 4 Temmuz

 

Avrupa'dan Johnson and Johnson aşısı için karar...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)