BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Not artışı olabilir de olmayabilir de'----

'Not artışı olabilir de olmayabilir de'

'Not artışı olabilir de olmayabilir de'
27 Mayıs 2013 - 08:43 www.finansgundem.com

Geçen haftayı bir düşük bir yüksek geçiren altın fiyatları yeni güne sakin başladı

Türk şirketlerine yönelik raporunun ardından Geri Sayım programında Berfu Güven'in sorularını yanıtlayan Zeynep Holmes, Türkiye'nin yatırım notuna ne kadar yakın olduğunu söylemenin zor olduğunu söyledi.
Holmes, Türkiye'nin S&P'den not artırımı alması için yapması gereken çok şey olduğunu ifade etti.
Holmes, ülke kredi notunun yükselmesi için GSYH ve cari açığın etkili olduğunu ifade etti.
S&P için cari açıktan ziyade cari açığın finansmanın önemini koruduğuna dikkat çeken Holmes, özellikle kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar seviyesinde olduğunu ve diğer yatırım yapılabilir ülkelere kıyasla nispeten daha düşük olduğunu ifade etti.
4 HAZİRAN NOT ARTIRIMI İÇİN DEĞİL
Haziran ayında düzenlenecek toplantının not artırımıyla ilgili olmayacağına dikkat çeken Holmes, S&P'nin son dönemde not artırma baskısı yaşamadığını ifade etti.
Son dönemde herkesin S&P'nin gündemde olmasının asıl nedeninin yatırımcıların S&P'yi yakından takip ettiğini, bunun normal bir süreç olduğunu ifade etti.
Diğer kredi kuruluşlarının kendi kriterlerine göre kendi bildikleri yoldan gittiğini söyleyen Holmes, bu durumdan etkilenmediklerini ifade etti.
Türkiye ile S&P arasında anlaşma olmamasının herhangi bir değişiklik yaratmadığını, Türkiye'nin kendi seçimi olduğunu ve kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.
NOT ARTIRIMLARI ARKA ARKAYA GELEBİLİR
Son olarak birkaç ay önce Türkiye'nin notunu artıran S&P'nin arka arkaya not artırımı yapabildiğini ama bunun kesinlikle not artırımı sinyali olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.
Holmes, bu yıl içinde Türkiye'nin kredi notunu yeniden gözden geçireceklerini ama bunun kesinlikle not artırımı sinyali olarak kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)