BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç'te korona virüs önlemleri kaldırıldı----

Norveç'te korona virüs önlemleri kaldırıldı

Norveç'te korona virüs önlemleri kaldırıldı
25 Eylül 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü, ülkedeki korona viürs salgınının tamamen kontrol altına alındığını ve bu nedenle bütün önlemlerin kaldırıldığını açıkladı. Ancak uçaklarda maske takma zorunluluğu ve PCR testi gibi kurallar yürürlükte olacak.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre 562 gündür uygulanan sert önlemler bugün yerel saatle 16.00'da sona erdi. Açıklamada, ülke genelinde 18 yaşın üzerindekilerin yüzde 90'6'sına ilk doz aşı yapıldığı, iki doz aşı yapılanların oranın ise yüzde 83,8'e ulaştığı belirtildi.

Öte yandan, uluslararası kuralların geçerli olduğu havalimanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğu ve PCR testi gibi kuralların yürürlükte olacağı ifade edildi.

"RİSK GRUPLARINDA OLAN HERKES AŞILANDI"

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü (FHI) Genel Müdür Yardımcısı Geir Bukholm, devlet televizyonu NRK'ye yaptığı açıklamada, Norveç'te korona virüs salgının mevsimsel değişiklikten dolayı soğuk algınlığına neden olan grip hastalığı ile eş değer seviyeye geldiğinin altını çizerek şunları aktardı:

Ülkede risk gruplarında olan herkes aşılandı. Aşılanmış olduğu halde salgına yakalananların büyük bölümünde virüs hafif ve soğuk algınlığı benzeri semptomlar meydana getiriyor. Salgın yayılmaya devam etse de hastaneye yatış sayısı düşük kalıyor.

KISITLAMALARI KALDIRAN İLK AVRUPA ÜLKESİ DANİMARKA OLDU

Halk Sağlığı Enstitüsünün açıkladığı rakamlara göre, Norveç'te korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 850'ye çıktı. Ülkede vaka sayısı da 186 bin 35'e yükseldi.

Norveç'ten önce Danimarka,10 Eylül'de ilk korona virüs kısıtlamalarını kaldıran Avrupa ülkesi olmuştu.

Son 24 saatte 2 bin 739 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Kovid-19 hapları birkaç ay içinde gelebilir

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.26 Eylül 2021 05:16

    NORVEÇ KUZEY KUTUP BÖLGESİNE EN YAKIN ÇOK SOĞUK OLDUĞU HALDE SOĞUKTAN ÇOK İYİ KORUYAN GİYSİLERİ VE ZENGİN UYGAR BİR ÜLKE OLDUKLARINDAN ÇOK İYİ BESLENİYORLAR BARINIYORLAR BUNLAR ONLARIN BAĞIŞIKLIĞINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYOR KOLAY KOLAY HASTA OLMAZLAR

  • Odin25 Eylül 2021 22:01

    Onlar düzgün çağdaş uygar medeni din ticaretinden uzak insanlığı aydınlığı en üst düzeyde yaşayan ataist insanlar yaratıcıda ençok onları seviyor