BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç, tren istasyonlarında kısıtlamaya gidiyor----

Norveç, tren istasyonlarında kısıtlamaya gidiyor

Norveç, tren istasyonlarında kısıtlamaya gidiyor
05 Ekim 2022 - 09:51 www.finansgundem.com

Norveç devlet demiryolu şirketi, enerji tüketimini azaltmak için yeni adımlar atıyor. Yapılan açıklamaya göre, 334 tren istasyonunda sıcaklıklar 21 santigrattan 17 santigrat dereceye düşürülecek.

Norveç devlet demiryolu şirketi Bane Nor, enerji tüketimini azaltmak amacıyla ülkedeki 334 tren istasyonunda sıcaklığı 21'den 17 santigrat dereceye düşüreceğini duyurdu.

Şirketten yaptığı açıklamada, tedbirin enerji tüketimini yüzde 10 azaltma planı kapsamında olduğu ve 13 milyon kron'a kadar tasarruf sağlamayı amaçladığını belirtti.

Şirket ek olarak, ülkenin bazı bölgelerindeki fahiş elektrik maliyetleri nedeniyle bazı ofislerindeki ısınma sıcaklığını da düşürmek kararı aldı. Enerji krizinin sürdüğü Norveç'in güneybatı kesiminde elektrik harcamaları yüzde 300'e varan artışlar görüyor.

Yapılan açıklamada, "Hem enerji tüketimini hem de yüksek elektrik faturalarını azaltmanın gerekli olduğu Avrupa'da bir elektrik kriziyle karşı karşıyayız. Bunun çevre üzerinde de olumlu bir etkisi var ve biz de bu çabaya katkıda bulunmak istiyoruz. Konu enerji ve para olduğunda elimizden geldiğince tasarruf yapmalıyız. Bekleme odalarında sıcaklık birkaç derece düşecek, ancak insanların Norveç sonbahara göre giyinmelerini bekliyoruz. İç mekanlar dışarıya kıyasla hala iyi, ılık ve kuru" denildi.

Enerji krizi, iklim değişikliğiyle mücadele açısından fırsata dönüşebilir

 

Enerji krizi restoranları da vurdu: Mum ışığında servis yapılıyor!

 

Fransa'dan enerji tasarrufu için bir öneri daha geldi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)