BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNobelli ekonomistten balon uyarısı!----

Nobelli ekonomistten balon uyarısı!

Nobelli ekonomistten balon uyarısı!
13 Aralık 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Shiller, hisse senedi piyasasında balon unsurları olduğunu bir kez daha söyledi

Yale Üniversitesi ekonomi profesörü ve S&P/Case Shiller Konut Fiyat Endeksi'nin yaratıcılarından Robert Shiller, hisse senedi piyasasının güçlü rallisinde çok olmasa da bir miktar balonlaşma sinyalleri gördüğünü söyledi.

ABD'de PBS NewsHour programına konuşan Shiller, "Balon öğeleri var çünkü inanlar piyasanın yükseldiğini görüyor ve yıllar önce almadıklarına pişman oluyor" dedi.

Öte yandan çok fazla belirsizlik olmasından ötürü bunun daha öncekiler gibi güçlü bir balon olmadığını savunan Shiller, "İnsanların kafasında çok fazla şey var bu nedenle hayatlarında bir kez olacak gibi görünmüyor" dedi.

Shiller'in son 10 yıllık kazançları değerlendiren döngüsellikten arındırılmış fiyat kazançları oranı (CAPE) şu anda 25.3 puanda seyrediyor. Tarihi ortalaması 16.5 puanda seyreden CAPE 1999'da teknoloji hisselerindeki balon patlamadan önce 44 puandan rekor kırmıştı.

CAPE'nin yükselmeye devam edebileceğini söyleyen Shiller, ancak henüz bunun net bir sinyal olmadığını ve oranın 35 puana kolaylıkla yükselebileceğini dile getirdi.

Shiller, şu anda hisselerden çıkış gerektirecek bir durum olmadını, fakat endişeli olmanın gerektiğini belirtti.

Shiller ekonomideki belirsizliğin, tahminler üzerindeki olumsuz etkisine de dikkat çekerek, "Yeniden balon ekonomiden mi geçiyoruz? Bilmiyorum. Bunu nasıl bildiklerini de anlamıyorum" dedi.

S&P 500 Endeksi Mart 2009'daki düşüğünden yüzde 167 tırmandı ve bu yıl yüzde yüzde 27.4 getiri sağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)